LePlan Vermeersch GT-V 2018; kracht, rijpheid en intensiteit.

LePlan Vermeersch GT-V 2018; kracht, rijpheid en intensiteit.LePlan Vermeersch GT-V 2018 is één van de TOPwijnen van Dirk en Ann Vermeersch (vader en dochter) van LePlan Vermeersch uit de Rhonevallei.

Belgen van oorsprong (wel Franstalig, maar ze spreken ook wel redelijk Nederlands!) en de roots van Dirk liggen in de autosport. GT staat voor Grand Terroir, maar is ook een subtiele verwijzing naar zijn autosportroots.

Ikzelf ben enige tijd geleden bij Dirk op bezoek geweest en het onthaal was warm. Lees HIER er alles over…

Wijnjaar 2018 is ook in de Rhone warm geweest en dus heeft de Viognierdruif (de ‘V’ staat voor Viognier 99%) en de Rousannedruif (1%) alle tijd gekregen om rijp te worden. En dat is te merken in het hoge alcoholpercentage van maar liefst 14%.

Verkrijgbaar bij LEPLAN VERMEERSCH voor de prijs van € 15,75.

Laat de wijn spreken!

LePlan Vermeersch GT-V 2018

De kleur van deze GT-V 2018 is lichtgeel/geel goud over de tong met een mooie geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Best wat kleur. (2,8)
In de neus laat GT-V 2018 zien dat er voldoende fruit in zit. Fruit van de abrikoos, sinaasappelschilletjes en citrus. Ook wat alcoholisch en een wit pepertje stuift ook de neusgaten in. Rond en op de achtergrond licht vanille van de houtopvoeding. De neus komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong is GT-V 2018 wat vettig en geeft daarna een visitekaartje af qua rijpheid en intensiteit. Rijp abrikoos, sinaasappelschillen, omgeven door lichte houttonen die door de kracht van de wijn iets ondergesneeuwd worden. Duidelijk specerijen (witte peper) zorgen voor de complexiteit van de wijn. Wel wat aan de alcoholische kant. Breed in diepte, breedte en op de mid-palate. Smakelijk en sappig. De afdronk is breed en intens met aan het eind een licht peperig bittertje voor de bite. (7,4)

Zoals altijd zijn de wijnen van Vermeersch geen ‘gewone’ wijnen. Intensiteit, complexiteit, rijpheid en kracht zijn de woorden die steeds terugkomen en dus ook in deze GT-V 2018. Door de rijpheid van de druiven zijn de wijnen van Vermeersch altijd hoog in het alcohol en ook dat is te merken. Deze GT-V 2018 is duidelijk een eetwijn of een wijn die je als aperitief kan drinken. Geen terrassenwijn, want dan komt ie wel binnen hoor! Wederom een zeer mooie krachtige Viognierwijn! (2,4)

LePlan Vermeersch GT-V 2018 verdient een mooi totaal van 16,5 punten.

Nu kan u het drinken en zeker een paar jaar houdbaar.

#wijn #proefrecensie #LePlan #Vermeersch #Viognier #Rhone #medaille #Decanter #prijs #wine #tastingnote