LePlan Vermeersch GT-V 2017, Vin de France

LePlan Vermeersch GT-V 2017, Vin de FranceWeet u waar de letters in GT-V voor staan in de wijn LePlan Vermeersch GT-V 2017?

Ik zal het u vertellen: ‘GT’ staat voor Grand Terroir; de topwijnen van LePlan Vermeersch hebben deze aanhef en daarnaast verwijst GT ook met een knipoog naar Gran Turismo, omdat Dirk Vermeersch, de eigenaar van LePlan Vermeersch een voormalige autocoureur is.

En dat het bloed van de ‘oude’ autocoureur zijn eigen gangetje gaat zie ik dat Dirk regelmatig te vinden is op de racebanen en zelfs af en toe ook nog een race meepakt!

De ‘V’ staat in dit geval voor het druivenras Viognier; een zeer bekende druif in het Rhonegebied waar deze wijn vandaan komt.

De wijnen van LePlan Vermeersch vallen op door hun constante kwaliteit en niet alleen bij Wijngekken.nl, nee, ook bij de professionele wijnproevers van het Engelse wijnblad Decanter. Daar scoorde deze LePlan Vermeersch GT-V 2017 een welverdiende 91/100 !

Deze LePlan Vermeersch GT-V 2017 kan u natuurlijk kopen bij LePlan Vermeersch en wel voor de prijs van € 15,75. (HIER BESTELLEN).

Met een alcoholpercentage van maar liefst 14% gaan we de koele wijn (echt koel drinken) proeven en ik zeg:

“Laat de wijn spreken…!”

LePlan Vermeersch GT-V 2017

De kleur is mooi redelijk vol geelgoud over de tong met een zeer mooie volle geelgouden fonkeling in de rand. De wijn is kraakhelder en loepzuiver. Mooie kleur. (2,8)
In de neus spat het fruit er van af. Rijp abrikoos, sinaasappel en duidelijke houttonen. Stuivend en rond. Het rijpe toont het zoetige karakter. De neus komt goed los. Zeer mooie neus. (4,3)
Op de tong komen eveneens de fruittonen van de neus direct naar voren: abrikoos, sinaasappel en meloen in rijpe vorm, maar wat ook direct opvalt is de houtopvoeding (eikenhout) dat een rijke, ronde omgeving creëert. Zachte zuren die op de achtergrond blijven. Ook licht pittig (wat witte peper). Vol en intens met iets licht alcohol. Goed op de mid-palate, breedte en diepte. Zeker restsuikers waar te nemen in de goede tot brede afdronk. (7,0)
Ben je op zoek naar een frisse elegante lichtvoetige Viognierwijn, dan zal je dit niet vinden in deze LePlan Vermeersch GT-V 2017. Nee, dit is een echte aperitiefwijn of een eetwijn, want hier zit veel meer in: selectie, weinig opbrengst, aandacht, houtopvoeding en gemaakt door fermentatie-tovenaars. Mooi, maar niet voor iedereen. (2,4)

Tja, de wijnen van LePlan Vermeeersch vallen nooit tegen en ook deze Viognierwijn staat weer op hoog niveau. Ben overigens benieuwd naar een Viognier zonder houtopvoeding; idee Dirk! Een mooie 16,5 punten (88 PP) en de wijn kan nu gedronken worden tot 2020. En….een mooie BRONZEN medaille!

#wijn #proefrecensie #GT #GT-V #LePlan #Vermeersch #Rhone #Viognier #wine #Decanter #tastingnote