L’Avenir Single Block Chenin Blanc 2015, WO Stellenbosch, Zuid Afrika


Van deze L’Avenir Single Block Chenin Blanc 2015 zijn maar (helaas) 3.000 flessen van gemaakt….

Dus maar 3.000 mensen kunnen deze wijn proeven en laten we eens er van uit gaan dat zij dit gezamenlijk doen (stel vier wijnliefhebbers per fles) dan kunnen niet meer dan 12.000 mensen genieten van deze wijn….

Wereldwijd welteverstaan!!!!

En dat is niet veel en dus ben ik blij dat ik een proeffles tot mijn beschikking heb gekregen van de Wijnkring. Wat het echter ook betekent is dat als u deze wijn wilt kopen, dat u er snel bij moet zijn, want die 3000 flessen (als de Wijnkring de gehele productie heeft gekocht) zijn natuurlijk zo op!

Gelukkig voor u staat deze Zuid Afrikaanse Chenin Blanc in het Decembernummer van het wijnblad van de Wijnkring en dat betekent: in de aanbieding! Nu is dit natuurlijk geen goedkope wijn (normaal
€ 29,95), maar nu een paar euro’s korting voor € 26,99.

Kijk maar eens in het wijnblad van de Wijnkring en mocht deze wijn buiten uw budget vallen: er staan nog veel meer wijnen in het blad die in de aanbieding zijn en zeker u gaan aanspreken! Sla alvast in voor het Kerstdiner!

De 2 hectare aangeplante Chenin Blanc is de oudste druivensoort op het wijngoed. Het blok (block 30) is opgericht in 1976 en één van de oudste in Zuid-Afrika waar nog gebruik van wordt gemaakt. Het blok is gelegen in een koeler gedeelte van het wijngoed.

Een speciale wijn want het is namelijk ook een “Tribute to the founder” en ik mag fles nummer 2589 openen die een 14% aan alcohol heeft ontwikkeld.

Laat de wijn spreken!

L’Avenir Single Block Chenin Blanc 2015

De kleur van deze L’Avenir Single Block Chenin Blanc 2015 is gewoonweg mooi. Vol geelgoud over de tong dat zich uitbreidt tot in de rand. Zeer mooie diepe geelgouden rand met een zeer mooie fonkeling. Echt een mooie volle geelgouden kleur. Mooi. (3,0)
De eerste indruk van de neus van deze TOP Chenin Blanc laat direct zien waar je mee te maken hebt: kwaliteit, met HOOFDLETTERS! Diverse fruittonen schieten door mijn hoofd zoals een diepe en zeer rijpe abrikoos, peer en een omlijsting van nieuw eikenhout. Zeer smoothy en de neus komt redelijk tot redelijk goed los. (4,2)
Op de tong laat L’Avenir Single Block Chenin Blanc 2015 ook direct zien dat we hier niet te maken hebben met een gewoon wijntje… De eerste indruk geeft direct aan dat de wijn goed intens is, zeer smoothy overkomt en diepgang heeft. Glycerinefluwelig. Op de midpalate is het prima en ook in diepte en breedte laat de wijn zien dat het zijn mannetje staat. Zachte, doch wel frisse zuren. Ronde eikenhouten omlijsting. Ook hier het witte en exotische fruit (abrikoos, peer en ananas) dat wel vrij intens is (een eetwijn) met een notige (dus licht bittere) brede afdronk. (7,8)
L’Avenir Single Block Chenin Blanc 2015 is een zeer mooie Chenin Blanc, maar niet eentje van het lichtvoetige soort. Nee, de kwaliteit druipt er van af en wat je proeft is selectie, geduld, kennis en wijsheid. Een zeer aan te raden eetwijn voor bij uw Kerstdiner. Zelfs het hoge alcoholpercentage is bijna niet waarneembaar. (2,6)

Marc Wiehe had zich geen betere ode kunnen wensen en de mensen die een flesje kunnen bemachtigen van deze volle, diepgaande, brede kwaliteitswijn zullen zich gelukkig prijzen. Voor de échte wijnliefhebber een must om in het glas te hebben; niet voor de supermarktwijnendrinker. Geniet er van!

Een totaal van 17,6 punten

Gelet op de kwaliteit verdient deze Zuid Afrikaanse Chenin Blanc een mooie BRONZEN medaille!

Nu heerlijk te drinken (natuurlijk koelen) en houdbaar voor een aantal jaren. Geniet er van!

#wijn #L’Avenir #SingleBlock #CheninBlanc #wijnkring #Verbuntverlinden #aanbieding #Topwijn #ZuidAfrika #Selectie #kwaliteit #