KSG Life Saperavi 2017; op en top Qvevri!

Regelmatig proeven wij de wijnen die geleverd worden door GHVINO.NL uit Purmerend. Georgische wijnen van hoog niveau.

Ook regelmatig geven wij deze wijnen een WIJNGEKKENMEDAILLE, omdat de kwaliteit hoog is en de prijs relatief laag. Wil je een soortgelijke kwalitatieve wijn dan zal je meestal veel meer centjes kwijt zijn. Dus zijn deze Georgische wijnen aardig voor jouw portemonnee en zeer genietbaar.

Nu staat de KSG Life Saperavi 2017 op de proeftafel. Een wijn die op de Qvevriwijze is gemaakt. 14% aan alcohol.

Temuri Dakishvili is de 4e generatie wijnmaker in de Dakishvili-familie. Na het opstarten van de Vita Vinea-wijnmakerij, met zijn eigen kenmerkende kwaliteit en smaak is hij nu ook wijnmaker bij Teliani Valley.  Temuri is dan ook op weg om een nieuwe autoriteit te worden als het gaat om wijn maken in Georgië. Met een vader die de reputatie heeft een van de beste wijnmakers van Georgië te zijn, wil deze wijnmaker er alles aan doen om in de voetsporen van zijn vader te treden!

Verkrijgbaar bij GHVINO.NL voor de prijs van € 16,95.

Laat de wijn spreken!

KSG Life Saperavi 2017

De kleur van deze Qvevriwijn is (natuurlijk) zeer diep donkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Intens en diep. Ook diepdonker in het uiterste van de rand. De diepte is zeer diepdonker. Topkleur. (3,0)
De neus van deze Georgische wijn is mooi rond en toch wat alcoholisch. Maar de wijn geeft zich toch meer vrij en laat donker bessenfruit los met wat stal. Chocoladetonen. Zacht en zalvend. de neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is KSG Life Saperavi 2017 mooi rond met intens bessenfruit en nuances van donker chocolade. Licht alcoholisch. Ook licht droog en licht plakkerig (tannine). Wat laurier en dropperig. 
Goede intensiteit, breedte en diepte is goed. De mid-palate is zeker breed genoeg. Een mondvullende wijn. De afdronk is goed tot breed, maar ook zacht en vriendelijk. (7,2)

Door het toch vriendelijke karakter en openheid van de wijn, zal een breed publiek deze wijn omarmen. Omarmen om twee redenen: kwaliteit en prijs, want dit is een intense volle rode wijn die zijn gelijke niet kan vinden in de Westerse wereld. Dat komt natuurlijk door het druivenras en de manier van wijn maken. In Georgië weet men al duizenden jaren wijn te maken en dat laten ze ook blijken. Mooie wijn! (2,4)

KSG Life Saperavi 2017 verdient een totaal van 16,6 punten

KSG Life Saperavi 2017 verdient hiermee een BRONZEN medaille!

#wijn #Georgië #Ghvino #Qvevri #Saperavi #proefrecensie #wijngekken 

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *