Indomita Gran Reserva Chardonnay 2018; prima supermarktwijn!

Indomita Gran Reserva Chardonnay 2018; prima supermarktwijn!

Indomita Gran Reserva Chardonnay 2018 is net zoals zijn grote broer de Cabernet Sauvignon, een supermarktwijn die verrassend uit de hoek komt.

Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017 verdiende een paar weken geleden een ZILVEREN WIJNGEKKENMEDAILLE en dat wil zeggen dat de kwaliteit en de prijs erg goed zijn: kwaliteit is hoog en de prijs laag, dus veel wijn voor je geld!

Deze Chardonnay komt uit de Casablanca Valley en heeft een alcoholpercentage van 13,5%

Ook deze wijn is dus te koop in de willekeurige supermarkt en ik heb de wijn gezien voor € 5,29 bij de PLUS supermarkt.

Laten we eens kijken of ook deze Indomita Gran Reserva Chardonnay 2018 een leuke medaille kan binnenslepen…?

Laat de wijn spreken!

Indomita Gran Reserva Chardonnay 2018

De kleur van deze Chileense Chardonnaywijn is lichtgeel/witgoud over de tong. Een mooie volle witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Leuke jonge kleur. (2,8)
In de neus is deze Gran Reserva wijn heerlijk bloemerig en laat vol perzikfruit zien met exotisch fruit, zoals meloen. Ook wat citroen. Genuanceerd hout op de achtergrond. De neus komt redelijk goed los. (3,6)

Op de tong heerlijk fris en licht vettig. Perzikfruit, citroen en bloemen. Een touch van vanille (zachte houttonen) geeft de wijn nog wat meer zachtheid. Gelikt en verleidelijk, maar ook wel wat licht ruw en dat geeft de wijn wat meer cachet. Voldoende fruit, maar ook een hele goede frisheid (de malolactische gisting heeft niet de frisheid aangetast) ondanks de houtopvoeding. redelijk goed op de mid-palate met een prima breedte en een voldoende diepgang. De afdronk is prima. (5,9)

Indomita Gran Reserva Chardonnay 2018 is zeker een prima wijn en voor die supermarktprijs van € 5,29 dan is dit gewoon een hele goede wijn met een prima prijs/kwaliteitverhouding. Een volle wijn met diverse fruittonen, een touch van de houtopvoeding; vol fruit, maar ook heerlijk fris (dus genoeg zuren). Veel wijn, voor weinig geld! Medaille-waardig dus! (2,2) 

Indomita Gran Reserva Chardonnay 2018 verdient van mij een totaal van 14,5 punten.

Deze Chileense Chardonnaywijn verdient een BRONZEN MEDAILLE!

#wijn #proefrecensie #Chili #supermarktwijn #supermarkt #Plus #Deen #AlbertHeijn  #Indomita

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *