Grandes Esperances, een witte wijn bij pittige gerechten

Grandes Esperances, een witte wijn bij pittige gerechten

Grandes Esperances, een witte wijn bij pittige gerechtenWelke witte wijn kun je bij pittige gerechten schenken? De wijn moet combineren met de Aziatische schotel of ander pittig gerecht.

Welnu, deze Grandes Esperances is een fantastische wijn bij Aziatisch eten of andere pittige gerechten.
Grandes Esperances is een witte droge wijn uit de Loire vallei. Vooral de zoet-zuur balans is prachtig in deze witte wijn uit Touraine.
Ambacht, aandacht en tijd is er in deze wijn gestoken. Deze Grandes Esperances is gemaakt volgens het biologische concept van Terra Vitis, dus duurzaam en eerlijk.

De Grandes Esperances is een wijn van de Chenin Blanc druif. De druiven worden pas begin oktober geplukt. Ze zitten dus barstensvol suikers. Door de concentratie in de druiven wordt er ook het maximale uit de druif gehaald. Na de vergisting wordt de Grandes Esperances ook nog eens op kleine houten en gebruikte vaten gelagerd voor 18 maanden.

Deze biologische Terra Vitis wijn uit Touraine is te koop bij Zwarts wijnen op https://www.zwartswijnen.nl/product/aurore/ voor de prijs van € 16,90. De homepage is https://www.zwartswijnen.nl. Je kunt de wijnen ook proeven (en kopen met 10% korting) in het restaurant Lemongrass (https://lemongrass.nu) in Oosterbeek. De wijn is eigen import en komt rechtstreeks vanaf de wijnboer. Op deze manier kun je scherpe prijzen neerzetten voor kwaliteitswijnen.

Geproefd:
Domaine Grandes Esperances, Chenin Blanc 2015, Loire

Kleur: de kleur van de Chenin Blanc is donkergeel en goed vol. In de rand is de kleur donker goud / 2,9

Neus: de neus van de Touraine wijn heeft frisse tonen van de Chenin Blanc, maar ook houttonen met noten, kokos, wit fruit en de wijn is bloemig. De neus van deze mooie witte wijn is complex, diep en vol / 3,7

Smaak: de smaak is in het begin vrij subtiel. Eerst komt het witte fruit naar boven en daarna merk je de pittige frisheid op. Fris met fantastisch geïntegreerde zoete houttonen. De smaken die naar boven komen zijn wit fruit, noten, bloemen, maar ook het heerlijke zoetje. De smaak is mondvullend, vol en intens. De afdronk van de Grandes Esperances is goed lang / 7,7

Mijn eindoordeel over deze Domaine Grandes Esperances:
De Grandes Esperances is een fantastische witte wijn voor bij Indisch of pittig eten. Deze witte wijn moet je eerst in de koelkast doen en koelen tot een graad of 10. De combinatie tussen de frisse tonen en de zoete tonen van het eikenhout doen je verbazen. Daarom is deze witte wijn ook uitermate geschikt om bij kruidige gerechten te serveren / 2,2

Dus geef ik deze witte wijn bij pittige gerechten een totaal van 16,5 punten en een Bronzen WijnGekkenMedaille