Finca Martha Malbec 2017, Mendoza Valley, Argentinië

Finca Martha Malbec 2017, Mendoza Valley, ArgentiniëEen ode aan alle Martha’s van de wereld! Finca Martha….!

Bodega La Soñada is het wijnhuis dat deze Finca Martha Malbec 2017 heeft gemaakt en opgevoed. Het bedrijf van de familie Barale bezit één van de oudste kelders in San Rafael in Mendoza. San Rafael is tegelijk ook een van de meest gereputeerde wijnregio’s van Argentinië. Het gebied wordt doorkruist door de rivieren Atuel en de Diamante die op hun beurt weer zorgen dat de druivenplantjes voldoende water krijgen.

De druivenstokken staan 700 meter boven zeeniveau en dat betekent in de regel frisse zuren. De wijnrecensent James Suckling heeft maar liefst 91/100 punten gegeven aan deze Finca Martha Malbec 2017 en dat is een aardig hoog puntentotaal!

Te bestellen bij de WIJNBEURS en normaal kost deze wijn u € 9,99, maar u boft want de wijn is nu in de aanbieding voor een prijsje van € 8,49 en voor die prijs verdient zij een BRONZEN MEDAILLE!

Te bestellen via de BANNER (rechterkant van de website) van de Wijnbeurs!

Laat de wijn spreken!

Finca Martha Malbec 2017

De kleur van deze Finca Martha Malbec 2017 is donkerrood over de tong en snel overgaand in vol rood/purper in de brede rand. De diepte is donker. Redelijke kleur. (2,7)
De neus van deze Argentijnse Malbec komt zeer rijp en levendig over. Pruimenfruit met wat framboos waarbij ook de kruidigheid niet is vergeten. Wat animaal en licht droppig. Jeugdig en heerlijk rond. De neus komt goed los. (3,8)
Op de tong komt ook dat pruimenfruit gecombineerd met het frambozenfruit naar voren dat lekker rond en sappig overkomt. Ook hier wat kruidigheid en licht droppig. Zachte en redelijk frisse zuren. Redelijk goed op de mid-palate en breedte en redelijk in diepte. Lichtjes drogend van de tannine, hetgeen weer zorg draagt voor een heel licht bittertje in de goede en sappige afdronk. (6,4)
Finca Martha Malbec 2017 is een rijpe en sappige wijn met genoeg neus en smaak. Jeugdig en levendig, maar wel op niveau en goed gemaakt. (2,3)

Denk je aan Argentinië dan denk je aan de gespierde en supergezonde Argentijnse runderen… Reuze steaks dus waar deze Malbec prima bij zal passen. Dus hou je van steaks, dan is dit jouw wijn….!

Een totaal van 15,2 punten

en nu prima te drinken en zeker voor jaren houdbaar, dus één doosje zal je later opbreken….(had ik maar….)

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wijnbeurs #Argentinië #Malbec #Jamessuckling #FincaMartha #medaille #brons