Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014, San Juan, Cuyo, Argentinië

Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014, San Juan, Cuyo, ArgentiniëAan medailles zal het deze Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014 niet ontbreken.

Deze Argentijnse stier heeft meerdere medailles gewonnen tijdens verschillende concoursen. Zegt dat wat? Ja en nee.

Het ligt er aan hoe een dergelijk concours is opgezet en welke wijnen er ingestuurd worden. Topwijnen sturen namelijk NOOIT hun wijnen in bij dergelijke concoursen. Het zijn meestal de wijnen die iets te winnen hebben

Weer een wijn met een Wijngekkenmedaille!

Ben je de beste van de meest slechtste wijnen, dan win je ook een gouden medaille… Maar zegt dat wat over de wijn zelf? Nee.

Maar het staat wel leuk op z’n fles en vele wijnliefhebbers zijn toch onder de indruk van een paar dikverdiende medailles.

Deze Argentijnse wijn is verkrijgbaar bij Wijnvoordeel (KLIK op de banner om te bestellen) voor de prijs van € 9,99 en is een blend van de beroemde Cabernet Sauvignondruif en de populaire Cabernet Franc. 14% heeft deze volle rode wijn aan alcohol.

We gaan eens kijken of de gegeven medailles terecht zijn…

Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014

Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014 heeft een volle donkerrode kleur over de tong en overgaand in warm rood. De diepte is donker tot diepdonker. Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014 heeft een mooie volle kleur. (2,8)
In de neus heeft deze Argentijnse rakker een overdaad aan houttonen, toast en eucalyptusfruit. De basis van Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014 is echter rood bessenfruit. Zwarte peper en wat sperziebonen. De neus van deze mooie rode wijn komt goed los. (3,9)
Op de tong heeft Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014 een basis van rijp rood fruit, eucalyptus en getoast hout. Verder specerijen (zwarte peper) en is de wijn wat droog. Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014 is breed genoeg en is op de mid-palate gewoon goed. Ook met de diepgang is er niets mis; een mondvullende aangename wijn. De afdronk van dit raspaardje is breed, licht heet met eucalyptus/roodfruit. (6,6)
Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014 heft vele medailles gewonnen en dat is mooi, maar is dat wel terecht? In dit geval ben ik van mening dat ze daar een punt hebben. Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014 is een prima wijn, met genoeg neus en breed op de tong. Prima; wel wat aan de hete kant, maar als je daar geen problemen mee hebt dan heb je hier echt een mooie wijn voor je staan! (2,2)

Finca Las Moras Black Label Cabernet Sauvignon 2014 krijgt van mij 15,5 punten {85PP} en ***. Is nu op dronk en houdbaar tot en met 2022. Gelet op de prijs en kwaliteit heeft deze rode rakker ook een mooie wijngekkenmedaille verdiend! In dit geval een BRONZEN MEDAILLE! Congrats!