Fecerunt 2017, inheems oud, maar super jeugdig!

Fecerunt 2017, inheems oud, maar super jeugdig!Fecerunt 2017 komt van een inheemse Italiaanse druif en is superoud, maar o zo levendig!

Fecerunt 2017 wordt gemaakt van de Pecorinodruif en dit druivenras komt van voor het phylloxera drama. Met recht dus een inheemse oude druif die ook nog eens op en biodynamische manier is geteeld en opgevoed.

Het alcoholpercentage van deze Italiaanse (IGP Terre di Chieti) witte rakker ligt op 13% en de plek waar u deze toch wel speciale wijn kan kopen is natuurlijk niet de supermarkt. Voor dit soort wijnen moet u echt aankloppen bij de wijnspecialist en in dit geval ALEX STORMS. (€ 8,95; HIER BESTELLEN).

Laat de wijn spreken!

Fecerunt 2017

De kleur van deze Fecerunt 2017 is bleekgeel, witgoud over de tong. Mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus laat Fecerunt 2017 niet heel veel los. Peer en citroen onderscheid ik, maar het hangt niet echt over. Licht kruidig (fris mint). De neus komt maar matig los. (3,5)
Op de tong is Fecerunt 2017 boterzacht en zeer rond. Geen enkel hoekje of braampje te herkennen. Glycerineachtig. Rijp fruit van peer en citroen en dat gecombineerd met wat kruiden (mint). Zeer smoothy en smaakvol. Mooi fris en heerlijk fruitig en zeker met genoeg smaak. Vol, breed genoeg, smakelijk en vooral sappig. Mooie frisse zuren houden de boel stevig in bedwang. De afdronk is goed tot breed. (6,8)

Fecerunt 2017 komt van de Pecorinodruif, een zeer oud inheems Italiaans druivenras dat zich zeer smoothy opstelt. Rijp fruit dat vol, smakelijk en sappig overkomt met genoeg zuren om de boel fris genoeg te houden. Kortom een heerlijke wijn, dat je zeker niet tegen gaat komen bij de supermarkt! Nee mensen, voor de échte wijnen moet u toch echt aankloppen bij de wijnspecialisten zoals Alex Storms! (2,3)

Fecerunt 2017 verdient een mooi aantal punten van 15,3 punten.

Prijs/kwaliteit levert dit een BRONZEN MEDAILLE op!

Drinken kunt u het nu en houdbaar voor een paar jaar (maar waarom wachten…?)

#wijn #storms #proefrecensie #Fecerunt #Pecorino #Italië #wine #tastingnote #wijngekken

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!