Famille Bougrier Sauvignon Blanc 2017 Grande Réserve, AOP Touraine, Loire, Frankrijk

Famille Bougrier Sauvignon Blanc 2017 Grande Réserve, AOP Touraine, Loire, FrankrijkWie kent niet de HEMA? Natuurlijk van de heerlijke rookworsten, maar ook van hun wijnen…

In elke stad zit wel een HEMA en dus is de kans groot dat u deze wijn daar tegenkomt. Natuurlijk is deze wijn ook via de website te bestellen, Hema Logomaar als u toch in de buurt bent: waarom neemt u deze wijn niet gewoon even mee.

Waarom zeg ik dat?

Word ik betaald door de HEMA om dat te vertellen? Nee!

Wijngekken.nl proeft onafhankelijk en als de kwaliteit én de prijs leuk bij elkaar passen dan geven wij een medaille aan de wijn. In de praktijk betekent dat de wijn zijn uiterste best moet doen en de verkoper de laagste prijs moet aanbieden, want onze criteria zijn uiterst scherp.

Deze Famille Bougrier Sauvignon Blanc 2017 Grande Réserve heeft een koele fermentatie ondergaan en heeft een alcoholpercentage van 12,5% en is dus te koop bij de HEMA voor maar € 6,50 en dat is een hele scherpe prijs.

Bestellen kunt u het via de banner hier rechts van deze recensie.

Famille Bougrier Sauvignon Blanc 2017 Grande Réserve

De kleur van deze Touraine is licht geel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Zuiver en helder in alle opzichten. Mooie jonge frisse kleur. (2,8)
In de neus laat de Loirewijn zien dat we hier te maken hebben met een frisse en guitige neus. Vers gras met citrus en licht buxus. Fris en fruitig. De neus is redelijk stuivend. (3,8)
Op de tong een wijn met smaak. Rond en vriendelijk. Ook hier citrusfruit met perzik en ook wat buxus. Wel met diepgang door de koele vinificatie dat zich vooral laat proeven op de brede mid-palate en breedte. De diepte is redelijk. Mooi fris (zuren zijn aanwezig, dus daar moet je wel van houden). Een goede frisfruitige afdronk met een licht bittertje voor de bite. (5,8)
De Hema laat met deze Famille Bougrier Sauvignon Blanc 2017 Grande Réserve zien dat het hele leuke wijnen in het assortiment heeft zitten. Geen niemendalletje, maar een wijn met een mooie neus en met een volle smaak. Een smaakvolle wijn dus en voor deze prijs zeker een aanrader! (2,2)

Laten we duidelijk zijn: niet iedereen heeft het op de witte Loirewijnen, want door hun noordelijke ligging en druivenrassen hebben deze wijnen altijd een bepaalde zuurgraad en dat moet je aanspreken. Ik kan het wel hebben en bent u nu ook iemand die een fan is van frisfruitige Loirewijnen dan kan ik u deze best aanraden. Een hele leuke wijn voor een hele leuke prijs! Doen dus!

Een totaal van 14,6 punten

en verdient daarbij een mooie BRONZEN medaille! Nu gewoon lekker opdrinken en zeker houdbaar tot en met de volgende zomer. Jong drinken.

#wijn #proefrecensie #proefnotitie #Hema #Loire #medaille #Bougrier #Frankrijk #wine #tastingnote #wittewijn