Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016, DO Aconcagua Costa, Chili

Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016 DO Aconcagua Costa, ChiliDit is de laatste week dat deze wijn in de aanbieding is bij de Wijnkring.

Dus, als u overtuigd bent en besluit om deze wijn aan te schaffen dan moet u dat deze week dus doen want anders betaalt u weer VIER EURO meer voor één flesje van deze Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016 en dat zou zonde zijn.

De Pinot Noirdruif die voor deze topwijn is gebruikt is natuurlijk handgeplukt in de ochtendgloren heeft drie tot zes dagen zeer koel (8 graden) op de pulp gestaan, waarna een koele fermentatie heeft gezorgd voor een alcoholpercentage van 13%. !0 maanden op Frans eiken rondt de opvoeding af, waarna het op fles kan.

Zoals gezegd van het hogere segment van de Errazurizfamilie en dus niet goedkoop. Normaal betaal je € 19,99, maar nu dus € 15,99! HIER TE BESTELLEN bij de Wijnkring.

Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016

Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016 heeft echt een Pinot Noir kleur. Rood tot licht rood over de tong en overgaand in frambozenrood in de rand. De diepte is goed en fonkelend. Mooie kleur. (2,8)
In de neus laat Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016 vriendelijk rood fruit zien zoals rode bosbesjes en framboos zien die mooie rond overkomt. Lichte houten omlijsting die vrij subtiel is. Diep. Wat aards. Rijp. De neus komt redelijk los. (4,3)
Op de tong is Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016 zoals verwacht: een mooie vriendelijke en fruitige Pinot Noir wijn die barstensvol zit met rood fruit. Rode bosbesjes en framboos dat op dit moment best intens overkomt. Veel fruit. Zachte zuren die zich best laten zien en daardoor neemt de frissigheid weer toe. Lichtje droog. Fijn en subtiel en ergens op de achtergrond ook een lichte houtomlijsting. Redelijk goed op de mid-palate, en genoeg breedte en diepte en een zachte, sappige en smakelijke goede tot brede afdronk. (7,2)
Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016 is een mooie Pinot Noir en het wijnhuis Errrazuriz weet hoe je goede wijnen moet maken voor een groot publiek. Zeker niet goedkoop, maar goede wijnen zijn niet goedkoop…. De vraag is groot en het aanbod is klein en tóch weet Errazuriz de prijs klein te houden. Mooie Pinot Noir. (2,3)

Kan je Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016 nu vergelijken met een top Bourgogne? Ik zeg nee. Het terroir is anders en het klimaat/ligging is anders. Wat ik wel heel erg zeker weet is dat je met deze Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016 geen miskoop hebt en dát wil nog wel eens gebeuren als je een Bourgognewijn koopt….

Een totaal van 16,6 punten

en je kan deze wijn best een aantal jaren in de opslag houden. Op basis van de aanbiedingsprijs krijgt deze Errazuriz Pinot Noir Aconcagua Costa 2016 van mij een BRONZEN medaille!

 

#wijn #wijnkring #proefrecensie #Errazuriz #Chili #PinotNoir #Aconcagua #VerbuntVerlinden #wine #tastingnote #aanbieding