Domaine La Décelle Reserve 2017; een Decanterwinnaar

De Wijnbeurs heeft met deze Domaine La Décelle Reserve 2017 een echte Decanterknaller in huis gehaald.

Decanter is een gerespecteerd Engels wijnblad dat zijn abonnees over de hele wereld vindt. Een grote speler in de wondere wijnwereld.

Decanter doet ook aan contests, aan wijnwedstrijden, waar zij de geproefde wijnen beoordelen en er punten en medailles aan geven. Dat doen wij ook, maar volgens mij doen ze dat bij Decanter niet helemaal kosteloos. En hoe er precies geproefd wordt weet ik ook niet precies. Doen ze dat in vergelijkende proeverijen, of individueel? Blind of niet blind?

Al met al; Decanter heeft deze Domaine La Décelle Reserve 2017 95/100 punten gegeven en een mooie gouden medaille! Laat even op u inwerken….95 van de 100 punten (100 is perfect!). Oftewel een TOPwijn voor een prijs van € 12,99! Dan koopt u toch nooit meer iets anders?!

Met dit in het achterhoofd en het feit dat 100 hectare aan wijngaard dat tussen Valréas en Visan ligt, van dit Domaine is. De wijngaarden hebben een bodem van klei, kalk en zand. De wijngaarden liggen voornamelijk op het zuiden en westen. 14,5 % aan alcohol hebben de druiven, 50% Syrah en 50% Grenache bij elkaar gegist. Het rendement ligt op 40hl/ha en dat is niet veel. Selectie dus! Verder ligt de wijn 6 maanden op 1e jaars eikenhouten vaten.

Bestellen kan u deze Domaine La Décelle Reserve 2017 uit de Rhone bij de WIJNBEURS voor de prijs van € 12,99.

Laat de wijn spreken!

Domaine La Décelle Reserve 2017

De kleur van deze Domaine La Décelle Reserve 2017 ziet er prima uit. Diepdonkerrood tot donkerrood over de tong met in de iets bredere rand warm rood. Goed intens. De diepte is diepdonker tot donker. Mooi egaal. Mooie jonge kleur. (2,9)
De neus van deze Rhonewijn opent zich prima en laat zich van haar mooiste kant zien. Kersen en bramenfruit. Fris en zuiver. Mooi rond. De neus komt prima los. (3,8)
Op de tong is Domaine La Décelle Reserve 2017 goed benaderbaar en stelt zich vriendelijk op. Mooi rond met voldoende fruitigheid en frisheid. Rode bramen en rode en zwarte kersen die rond en smakelijk overkomen. Licht plakkerig en lichtjes droog. Wat salmiak en ceder. Licht hout. Op de mid-palate is het prima gesteld; in breedte en diepte is het voldoende. Rijp en de zuren zijn zacht. In de brede afdronk goed fruitig met een tikje zoet (van de rijpheid). (6,9)

Domaine La Décelle Reserve 2017 is niet alleen een wijn die best wat kwaliteit heeft, maar presenteert zich ook zodanig dat ik denk dat heel veel mensen dit gewoon een heerlijke wijn  vinden! Dat komt omdat deze Rhonewijn niet heel erg zwaar is, maar smakelijk en toegankelijk. Is niet echt een bewaarwijn en ik zou het ook gewoon nu drinken. 95/100 van Decanter vind ik echt zwaar overdreven, maar ik weet niet precies hoe zij dit beoordeeld hebben. Vergelijkend of gelet op de prijs? Domaine La Décelle Reserve 2017 is een prima Rhonewijn die zijn prijs zeker waard is. (2,4)

Domaine La Décelle Reserve 2017 verdient van mij een totaal van 16,0 punten

Drinken kan u het nu en zeker wel een paar jaar houdbaar.

Prijs/kwaliteit : Bronzen medaille!

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *