Domaine Boyar Boutique Merlot-Malbec 2018; wat je van ver haalt…

Domaine Boyar Boutique Merlot-Malbec 2018 komt van ver, maar nog wel binnen de grenzen van Europa. Dus Europa-ver en niet wereld-ver…

Bulgarije…dat is een eindje lopen. Daar komt deze rode wijn vandaan. Op de Tracische laagvlakte staan de Malbec (15%) en de Merlotdruivenranken (85%) in de gloeiend hete zon er voor zorg te dragen dat hun druifjes lekker rijp worden.

Domaine Boyar is het eerste particuliere wijnhuis ontstaan na de val van het communistische regime in Bulgarije in 1989.  Het is officieel opgericht in Sofia (en Londen tegelijkertijd). Tegenwoordig is het, het meest succesvolle wijnhuis in Bulgarije en zet het de Bulgaarse wijn internationaal op de kaart. Domaine Boyar is een wijnhuis dat alle wijnen op een moderne manier maakt en erg secuur te werk gaat.  Alle druiven worden meerdere malen met de hand geselecteerd voordat ze verwerkt worden.

Kleinschaligheid, natuurzuiver, zijn wat steekwoorden. 

10 maanden houtopvoeding (Frans eiken) en de druiven hebben gezorgd voor een alcoholpercentage van 14,06%. Afgemaakt met een zware kwaliteitsfles, zodat het ook en de spieren ook onder de indruk zijn van de wijn. Harold Hamersma kon het wel waarderen (8,5) en deze wijn heeft een aantal medailles gewonnen.

Dat moet wat gaan kosten, hoor ik u denken en dat valt reuze mee. Althans, ik was verbaasd dat deze grote wijn zo’n klein prijsje heeft! Domaine Boyar Boutique Merlot-Malbec 2018 gaat over de toonbank voor € 8,95! Bestellen kan u hier deze Domaine Boyar Boutique Merlot-Malbec 2018 bij Wijnkoperij Storms.
 
Laat de wijn spreken! 

Domaine Boyar Boutique Merlot-Malbec 2018

Een volle diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot ver in de rand. Vol rood in het uiterste van de rand. De diepte is diepdonker. Een volle diepe kleur. (2,9)
In de neus verleidelijk rood en donkerrood bessenfruit met wat vanille en houttonen. Komt niet heel erg veel los helaas. (3,4)
Op de tong laat Domaine Boyar Boutique Merlot-Malbec 2018 zien dat het een zij is in een toch wel mannelijke fles. Mooi rond en zacht donker rood bessenfruit met een mooie vanillehouten omlijsting. Wat cacao en wat specerijen, zoals kaneel en wat zwarte peper. Licht plakkerig (tannine). Op de mid-palate is het redelijk goed, maar qua body en diepte zou je iets meer verwachten. Wel voldoende power, girlpower! Zachte zuren; alcohol is vrijwel niet waarneembaar. De afdronk is sappig, smakelijk en redelijk goed. (6,7)

Domaine Boyar Boutique Merlot-Malbec 2018 is een prima wijn voor een prima prijs. De verwachtingen worden hoog ingezet met een zeer zware kwaliteitsfles met een diepe ziel. Een mannelijke fles, maar de inhoud laat zien dat het vrouwelijke kanten heeft, maar toch wel wat power heeft. Power in de zin van voldoende fruit, alcohol en liefde. Want je merkt aan alles dat deze Bulgaarse wijnboer zijn best heeft gedaan voor u om een mooie wijn op uw tafel te zetten. Het enige wat ik kan opmerken aan deze Bulgaarse rode wijn is dat ik het wat voller en dieper had verwacht, maar als je dan weer kijkt naar de prijs, dan zit hier een wijnproever die blij is… (2,4)

Domaine Boyar Boutique Merlot-Malbec 2018 verdient van mij 15,4 punten

Een BRONZEN medaille!

Drinken kan u het nu (wel wat lucht geven) en nog jaren houdbaar. 

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *