De Kleine Schorre Rivaner 2019; waar heel Zeeland trots op is!

De Kleine met de Grootste wijngaard. Ja, ik denk dat De Kleine Schorre in Dreischor (Schouwen Duiveland) de grootste Zeeuwse wijngaard op dit moment is.

Aldaar hebben zij diverse druivenrassen aangeplant (BGA Zeeland) en het zijn stuk voor stuk witte druivenrassen. De Kleine Schorre maakt dus alleen maar witte wijnen.

Witte wijnen die speciaal gemaakt zijn voor de Zeeuwse zilte zaligheden zoals die er zijn: de oesters, de kreeften en niet te vergeten: de mosselen! Heerlijk!

Maar deze Rivaner heeft meer. 12,5% aan alcohol maar verder staat het namelijk ook op de kaart van de Selectie KLM World Businessclass. Al jarenlang en dat is niet voor niets!

€ 13,95 bent u per fles kwijt als u deze Rivaner 2019 bestelt bij de Wijnhoeve De Kleine Schorre en dat is zeker een mooie prijs, want de prijs/kwaliteit van deze wijn levert een mooie BRONZEN MEDAILLE op. BESTELLEN KAN U HET HIER.

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Rivaner 2019

De kleur van deze Zeeuwse witte wijn is kraakhelder en loepzuiver. Lichtgeel/witgoud op de tong van de kleur en een mooie witgouden fonkeling in de rand. Lichte neiging naar ietsjes lichtgroen (jong). Leuke kleur. (2,7)
In de neus komt er fris fruit naar voren van rode en groene appel, maar ook rijpe wilde perzik en wat licht abrikoos. Smakelijk en verfijnd. Lichtjes citroen. De neus komt redelijk goed los. (4,1)
Op de tong is De Kleine Schorre Rivaner 2019 heerlijk filmend, wat vettig zelfs. Rond zonder enig scherp kantje waarbij de fruittonen van perzik, appel en abrikoos zich ook hier laten doen gelden. Echter, wel omlijst met een mooie wel aanwezige zuurgraad en de mineraliteit is duidelijk waarneembaar. Ook iets kool. Rijp fruit. Complex. Op de mid-palate is het goed en ook in de breedte en diepte is het zeker voldoende. In de goede afdronk continueert het fruit zich en eindigt in een mooie ronde mineraliteit. (7,1)

De Kleine Schorre Rivaner 2019 is een heerlijke Zeeuwse wijn die precies geeft wat de Zeeuwse vissers daar nodig hebben. Zeeland staat bekend om hun heerlijke mosselen (de beste kwaliteitsmosselen gaan volgens mij (helaas) naar België!), oesters en kreeften. Heerlijk Zeeuws zeefruit en dat gecombineerd met het Zeeuwse fruit van De Kleine Schorre in de vorm van een mooi Nederlands glas wijn! Gewoon DOEN! (2,4)

De Kleine Schorre Rivaner 2019 verdient van mij een totaal van 16,3 punten.

Prijs/kwaliteit : BRONZEN MEDAILLE!

Drinken kan u het nu en eigenlijk gewoon nu heerlijk van genieten! Volgend jaar koop je gewoon de 2020!

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *