De Kleine Schorre Auxerrois 2022; ik heb u gewaarschuwd!

Een deel van de 14 hectare wijngaard is beplant met de Auxerroisdruif en dat is maar goed ook, want deze De Kleine Schorre Auxerrois 2022 is een hele gevaarlijke wijn!

Ik moet u echt waarschuwen voor deze Nederlandse Zeeuwse witte wijn, want voordat u het weet bent u verkocht en dan gaat u direct achter uw laptop zitten om deze wijn te bestellen.

Dus … voordat u verder gaat lezen : u bent gewaarschuwd !


Lees verder na de advertentie exaro

Natuurijk komt deze witte knaller van het schiereiland Schouwen Duiveland. 2022 is een mooi wijnjaar geweest in Nederland en Johan van de Velde en zijn team hebben er iets moois van gemaakt! 

Slechts 12,5% aan alcohol en dat valt reuze mee! Maar wat ik nog veel meer bewonder is de stabiliteit van de kwaliteit van de wijnen van de Wijnhoeve. Elk jaar maken ze prima wijnen en in hele goede wijnjaren, (zoals 2022), weten ze er toppers van te maken!

Te koop op de Wijnhoeve De Kleine Schorre.

Petje af voor Johan en zijn team en….U BENT GEWAARSCHUWD!

Laat de wijn spreken!

De Kleine Schorre Auxerrois 2022

De kleur van deze De Kleine Schorre Auxerrois 2022 ziet er jong, jeugdig en sprankelend uit. Oogt verfrissend. Licht citroengeel op de tong met een witgouden fonkeling in de rand. Licht petillant. Super helder en zeer clean. (2,8)
In de neus van De Kleine Schorre Auxerrois 2022 is het een willekeur van fruit. Citroen, appel, peer, maar ook ananas en perzik. Ook wat gist. Een mooie zoete toon met een tikje zuur/citroen dat het zeer uitnodigend maakt, waarbij het water haast uit je mond sijpelt… De neus komt soms redelijk en soms goed los. (4,2)
Op de tong is er ook een willekeur van fruit in deze puur Zeeuwse wijn. Heerlijk fris en fruitig en oei, wat is dit verslavend! Puur wit fruit van citroen, appel, peer, grapefruit en wat perzik. Het gist is ergens op de achtergrond ook waarneembaar. Op de mid-palate is het voldoende breed, maar ook is de breedte en diepte ruim voldoende. Een mooie volle ronde witte wijn die een zeer mooie balans heeft in het rijpe licht zoete fruit en het frisse zuur. Een brede afdronk met een verfrissende toon. (7,5)

De Kleine Schorre Auxerrois 2022 is wederom een gevaarlijke wijn. Ik schreef dit al over de 2021 variant, want zie hier maar eens vanaf te blijven! Dat is onmogelijk! Zo mooi rond verfrissend fruit dat zeer complex is, maar dit met zo’n gemak tentoonstelt dat je dit als ‘normaal’ ervaart. Maar lieve mensen, dit is toch iets om trots op te zijn. Dat we dit kunnen produceren in Nederland! Met elke slok zegt mijn lichaam : nog meer, NOG MEER!!! En ik kan niet anders dan hier aan toegeven en dat doe ik niet met pijn in mijn hart…. 😉  (2,6)

De Kleine Schorre Auxerrois 2022 verdient van mij een totaal van 17,1 punten.

Drinken kan u het nu en ik zou het gewoon dit jaar opdrinken, zodat u volgend jaar weer de nieuwe oogst kan gaan proeven. Ik vind de kwaliteitsstabiliteit van de wijnen van de Kleine Schorre bewonderenswaardig! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *