Clos du Jaugueyron 2010; op en top Bordeaux

Clos du Jaugueyron 2010 komt van de 8 hectare aan wijngaarden gelegen in de Haut Medoc.

Michel Théron is de eigenaar van dit wijndomein en is daar goed bezig. Een blend van de druivenrassen die daar verbouwd worden zoals de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en de Merlotdruif. 

Deze blend heeft een totaal van 13,5% opgeleverd.


Lees verder na de advertentie exaro

Michel Théron heeft de Minervois verlaten, waar zijn roots en de wijngaard van zijn ouders liggen en hij dacht alleen een tussenstop in Bordeaux te maken. Maar dan had hij niet gerekend op twee dingen: Stéphanie Destruhaut … en de Médoc….

Als u geïnteresseerd bent ik de wijnmaker en zijn verhaal (en uw Frans is op niveau) dan heb ik hier een leuke video voor u.

Clos du Jaugueyron 2010 is ook geproefd door de mondiale professionele wijnproevers zoals Robert Parker (89 PP) en Jancis Robinson (16 punten).

Verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels en ik heb deze mooie Bordeauxwijn gekocht voor een prijs van € 16,95 per fles. 

Laat de wijn spreken!

Clos du Jaugueyron 2010

De kleur van deze Bordeauxwijn is vol, diep, dik en intens. Diep donkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Weinig ontwikkeling in te zien. De diepte is zeer diep donker. Topkleur. (3,0)
In de neus komt deze Clos du Jaugueyron 2010 zeer smakelijk over met mooi donker fruit van rijpe pruim met een touch van donker chocolade. Ceder. Voldoende diepgang en breedte. Wat hout. De neus komt redelijk goed los. (4,0) 
Op de tong is deze Haut Medoc zeer elegant, zeer smoothy en als fluweel. Rijp en dik pruimenfruit met zwarte bessen. Smakelijke en sappig intens fruit met een ondertoon van donker chocolade/ceder en sigaar. Op de mid-palate is het prima gesteld en ook in de breedte en diepte zijn er geen aanmerkingen. Licht droog (nog van de tannine). Vanille. In de afdronk is de sigaartoon duidelijk aanwezig en de lengte is volgende tot goed. (7,2)

Aan alles zie, ruik en proef je dat 2010 een ongelooflijk mooi wijnjaar is geweest in de Bordeauxstreek. Dat laat deze Clos du Jaugueyron 2010 wel zien. Zo intens donker in de kleur, zo smoothy en gelikt in de neus en op de tong met zoveel rijp fruit dat je haast loopt te smakken. Intensiteit en breedte volop. Duidelijk een ‘Old school’ Bordeaux die nog jarenlang houdbaar is en zich nog van een andere kant zal laten zien. Duidelijke houtopvoeding. Prima begeleider bij een mooi stuk vlees. Een prima Haut Medoc uit een zeer mooi jaar. (2,5)

Clos du Jaugueyron 2010 verdient van mij een totaal van 16,7 punten.

Drinken kan u het nu, maar je kan deze wijn nog jaren bewaren en het zal zich nog verder ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *