Chateau Tour Vachon 2014, AC Saint Emilion Grand Cru, Frankrijk

Chateau Tour Vachon 2014, AC Saint Emilion Grand Cru, FrankrijkChateau Tour Vachon 2014 is één van de wijnen die deel uitmaakt van het speciale Wijnpakket dat samengesteld is door Wijngekken.nl.

Wijnvoordeel.nl heeft ons in de gelegenheid gesteld om een wijnpakket samen te stellen en dit wijnpakket is nog steeds te winnen.

GRATIS EN VOOR NIKS!

Nu heb ik in DIT ARTIKEL aangegeven dat we ook de wijnen in het wijnpakket zouden gaan proeven en dit is de eerste van de zes wijnen.

Een mooie Grand Cru de Saint Emilion uit het redelijk goede jaar 2014. Een wijn die je nu al kan proeven en van kan genieten. Een wijn die laat zien waar de Bordeaux voor staat.

De familie Soucaze regeert al vijf generaties op dit chateau en zodoende hebben ze het wijn maken wel in de vingertjes.

Bestellen kan via de banner aan de rechterzijkant van onze website en dan krijgt u ook nog eens een KORTING van 5% op het gehele assortiment. Lees de voorwaarden.

Chateau Tour Vachon 2014 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en dat is vrij matig tegenwoordig. Deze mooie Saint Emilion kan u, als u Wijnvoordeel.nl in de gaten houdt, kopen voor de prijs van € 9,99, en op basis van deze actieprijs kom ik tot de volgende conclusie:

Chateau Tour Vachon 2014

Chateau Tour Vachon 2014 heeft een volle donkerrode kleur over de tong en overgaand in vol rood in de rand. De diepte is donker; redelijke kleur.
In de neus echt Bordeauxlike. Zwarte bessen met pruim en mooi genuanceerd hout erbij. Rond en zacht. De neus komt matig los.
Op de tong is Chateau Tour Vachon 2014 mooie soepel, rond, licht droog en licht plakkerig (tannine). Deze Grand Cru laat een mooie balans zien van zwart bessenfruit, wat pruim, genuanceerde houttonen, wat laurier met daarbij zachte zuren. Op de mid-palate redelijk goed en de diepte en breedte zijn naar verwachting: goed. De smakelijke afdronk is prima.
Zoals verwacht laat Chateau Tour Vachon 2014 zien dat het een mooi glas Bordeauxwijn is en voor een hele leuke prijs! Met name een “Grand Vin de Bordeaux”!

Chateau Tour Vachon 2014 heb ik mogen proeven toen de wijn de aanbiedingsprijs had van € 9,99 en dat is een hele interessante prijs voor deze wijn, want op dit niveau scoort de wijn in combinatie met deze prijs een mooie BRONZEN medaille! Congrats!
Deze Grand Cru verdient van mij 15,6 punten, 85PP en *** en is nu al te drinken en houdbaar tot en met 2023.