Chateau Tour Prignac 2018, leuk bourgeois!

Chateau Tour Prignac 2018, leuk bourgeois!

Wist u dat Chateau Tour Prignac de GROOTSTE wijngaard in de Medoc heeft?!

Wel 144 ha aan wijngaard en alles wordt hier op de TERRA VITIS manier verbouwd!

2018 was een goed wijnjaar in de Bordeaux en dus ook in de Medoc en dat is te merken aan deze wijn. 14,5% aan alcohol en Chateau Tour Prignac is het ‘Flagship’ van het grote wijnhuis Castel.

Ik heb deze wijn zelf op de kop getikt bij de VOMAR supermarkt en mocht het in mijn karretje doen voor een prijs van € 7,99. Dat was wel € 2 onder de normale prijs van € 9,99 en dat is dan weer mooi meegenomen in deze dure tijden!


Lees verder na de advertentie exaro

Harold heeft deze wijn ook ‘geproefd’ en heeft het een 8+ gegeven (voor wat het waard is).

Laten we deze Cru Bourgeois maar eens nader onderzoeken en dat doen we door de wijn te bekijken, te neuzen en te proeven! 

Laat de wijn spreken!

Chateau Tour Prignac 2018

De kleur van deze Medocwijn ziet er prima uit. Vol donkerrood over de gehele tong met in de rand wat vol rood. Jonge kleur. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur. (2,8)
In de neus geeft Chateau Tour Prignac 2018 mooi rond zwart bessenfruit weer, omgeven door wat vanille van de houtopvoeding. Wat pruim. Blijft nog wel wat achter en licht gesloten in verband met de jeugdige leeftijd van de wijn. Ik raad je dus aan deze wijn te karafferen. Ook wat alcohol. De neus komt dus wat moeilijk open. (3,7)
Op de tong laat Chateau Tour Prignac 2018 zien dat het nog een jonge wijn is. Wat stroef van de tannine en dat geeft ook een lichte plakkerigheid. Als fruit kan ik meegeven dat zwarte bessen en braam de boventoon voeren met wat salmiak en ook wat houttonen. Wat chocola. Ook lichtjes bitter van de tannine. Op de mid-palate en in de breedte en diepte is het echter best goed. Wijn van dit Chateau kan in andere (mindere) jaren qua volheid wel eens wat te wensen overlaten, maar in dit jaar is de volheid voldoende tot goed. Komt door het goede wijnjaar 2018. Wel mooi rond waarbij de afdronk prima is. (6,8) 

Ik heb vroeger heel vaak wijnen van dit chateau geproefd en in de regel waren dat wijnen die redelijk waren; een beetje een gemiddelde Cru Bourgeois wijn. Ik heb het idee en gevoel dat deze wijn gewoon beter is. De ontwikkeling van dit Chateau is dus niet stil blijven staan en dat kan bijvoorbeeld gebeuren met een opkoop van een Chateau. Er worden dan nieuwe investeringen gedaan en dat is merkbaar. En misschien komt het allemaal wel door het Terra Vitis label? Al met al een prima Cru Bourgeois die nog (te) jong is maar wel degelijk een mooie toekomst voor hem heeft! Een wijn om weg te leggen en voor € 7,99 heeft u een KOOPJE! (2,4)

Chateau Tour Prignac 2018 verdient van mij een totaal van 15,7 punten. 

Drinken kan u het nu (wel karafferen) en als u er meer van wilt genieten dan zou ik het nog wel een jaar of vier opleggen… Houdbaar zeker wel tien jaar.

En als u het kan kopen voor € 7,99 maak ik er een ZILVEREN medaille van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *