Chantecaille 2019, prima Grand Cru

Chantecaille 2019 is een Grand Cru uit de Saint Emilion en dat is toch wat anders dan een Grand Cru Classe uit de Saint Emilion! Ik leg het u uit.

In dit artikel (Grand Cru, Cru, Premier Grand Cru, wat is dat eigenlijk?) wordt het allemaal een stuk duidelijker.

Al sinds 1840 bestaat dit chateau al en men verbouwd aldaar de Merlot en de Cabernet Francdruif. 


Lees verder na de advertentie exaro

De jaargang 2019 heeft een alcoholpercentage van 14% en is gewoon te koop bij de AH voor een prijs van € 13,29 (zelf heb ik er € 12 voor betaald).

We gaan aan de slag…

Laat de wijn spreken!

Chantecaille 2019

De kleur van deze Grand Cru is van een Grand Cru status! Mooi diepdonker rood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is diepdonker. Echt een jonge Bordeauxkleur uit een topjaar. (3,0)
In de neus toont Chantecaille 2019 zich van haar Merlotkant. Rond, leer/pruim met een hint naar wat hout. Aangenaam en echt Bordeaux. De neus komt goed los (na wat tijd). (3,8)
Op de tong laat Chantecaille 2019 zien dat het nog een jonge wijn is. Ruim voldoende tannine (wat aan de licht bittere en droge kant), maar ook voldoende donker fruit in de vorm van cassis en bramen. Wat leer/pruimenfruit. Ook wat kruidig (laurier/eucalyptus). Een licht houten omlijsting. Rond en sappig. Op de mid-palate is het goed en in de breedte en diepte is het ruim voldoende. Het is geen zware wijn, maar wel echt een Bordeauxwijn. De afdronk is goed tot breed en eindigt wat droog. (6,8)

Chantecaille 2019 is een prima Bordeauxwijn die de betaalde € 12 zeker wel waard is. Nog wat aan de jonge kant en dus moet je de wijn wat lucht geven of wat tijd. Deze wijn kan je best een paar jaar wegleggen. Een echte Bordeauxwijn die het prima doet bij een mooi stuk vlees. (2,3)

Chantecaille 2019 verdient een totaal van 15,9 punten

Drinken nu (geef wat lucht) en houdbaar enige jaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *