Castelnuovo del Garda Ripasso 2015, DOC Valpolicella Ripasso, Italië

Castelnuovo del Garda Ripasso 2015, DOC Valpolicella Ripasso, ItaliëZo door de jaren heen heb ik aardig wat Ripassowijnen mogen proeven en ik kan u dus vertellen dat er wel degelijk verschil is tussen Ripassowijnen en Ripassowijnen…

Je ziet ze wel eens langskomen, de goedkope Ripassowijnen bij de supers. Ook die heb ik mogen proeven en eerlijk gezegd missen die wijnen toch iets.

Deze Italiaanse Ripasso kan ik u aanbevelen!

Even terug naar de Ripasso… weet u eigenlijk wat dat betekent? Nee, dan kan u beter even DIT ARTIKEL lezen en dan bent u weer helemaal op de hoogte. Kan u volmondig de vraag met “JA” beantwoorden dan leest u lekker dit artikel verder…

Deze Castelnuovo del Garda Ripasso 2015 kan u bestellen bij Vino Mara en als ik het correct heb, dan is de prijs zeer schappelijk, namelijk € 9,62.

Met een alcoholpercentage van 13,5% in het glas (het grote proefglas natuurlijk!), gaan we weer aan de slag…

Laat de wijn spreken…

Castelnuovo del Garda Ripasso 2015

De kleur van deze Castelnuovo del Garda Ripasso 2015 is donkerrood/rood op de tong en overgaand in warm rood met enige ontwikkeling in de rand. De diepte is goed. Leuke kleur. (2,8)
In de neus heeft Castelnuovo del Garda Ripasso 2015 heerlijk rijp pruimenfruit met donkere bessen. Ook wat chocolade. Neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong geeft deze Ripasso direct een rijke indruk. Mooi rond en satijnachtig. Lichtjes droog. Pruimenfruit met rode bessen. Licht zoetig van de rijpheid. Zachte zuren en goed in evenwicht. Mooi breed en genoeg diepte. Ook goed op de mid-palate. Niet heel complex, maar zeker op niveau en sappig. In de goede tot brede afdronk een licht droog donker chocolaatje te bespeuren. (6,7)
Een volmondig “ja” kan ik zeggen tegen deze Ripasso. Een Ripasso zoals het zou moeten zijn. Veel fruit, in balans en goed vol en…in dit geval met een hele leuke prijs! Ik zag JA! DOEN! (2,3)

JA, dus! DOEN. Want voor deze prijs koopt u een prima Ripassowijn en wie lust er nu geen Ripassowijn..? Moet het wel een goede zijn en met deze Castelnuovo del Garda Ripasso 2015 zit u wel goed. Behaalt een mooie 15,6 punten en verdient daarmee een BRONZEN medaille! Congrats!