Casas del Toquit Carmenere Reserva 2017 is NU in de aanbieding bij de Wijnbeurs!

Casa del Toquit Carmenere Reserva 2017, DO Cachapoal Valley, ChiliCasas del Toquit Carmenere Reserva 2017 komt uit Cachapoal Valley te Chili en is op dit moment in de aanbieding bij de Wijnbeurs.

Nadat Casas del Toqui getroffen was door een aardbeving kocht de familie Court in 2010 dit wijnhuis en maakte een flinke moderniseringsslag aldaar. Casas del Toqui streeft namelijk naar een perfecte balans tussen het beheer van kwaliteit en het milieu. Om zo milieuvriendelijk te werken gebruiken ze ecologische flessen die met minder glas zijn gemaakt en dus minder energie verbruiken. Ook hebben ze een moderne afvalwaterzuiveringsinstallatie om negatieve milieueffecten te voorkomen. In de wijngaard nemen ze het organisch afval opnieuw op door het snoeien en ze behouden zo veel mogelijk de natuurlijke flora en fauna.

Tot slot hebben ze meerdere studies uitgevoerd naar hun ecologische voetafdruk voor een duurzame ontwikkeling van hun productieproces. (Bron : Wijnbeurs.nl).

Casas del Toquit Carmenere Reserva 2017 heeft 8 maanden vatopvoeding genoten en na de fermentatie is er 14% aan alcohol ontstaan.

De wijn is verkrijgbaar bij de Wijnbeurs (klik op bovenstaande banner) voor de prijs van € 10,99.

Echter, u heeft vandaag een MEEVALLERTJE, want de wijn is afgeprijsd! Nu € 8,49 en dat scheelt toch weer
€ 2,50
per fles!

Laat de wijn spreken!

Casas del Toquit Carmenere Reserva 2017

Casas del Toquit Carmenere Reserva 2017 heeft een zeer donkerrode kleur over de tong en in de rand donkerrood. De diepte is donker tot diepdonker. Leuke jonge kleur.
In de neus is duidelijk hout waar te nemen; veel hout. Het hout overschaduwd het fruit dat zich wel op de achtergrond laat horen. Bessenfruit en wat pruim.
Op de tong laat Casas del Toquit Carmenere Reserva 2017 direct een smakelijk en sappige indruk achter. Mooi rood en zwart bessenfruit met wat pruim waarbij de houtopvoeding zich ook duidelijk laat zien. Geen hele zware wijn en mooi rond. Maar ook een jonge wijn waar de tannine duidelijk lichte stroefheid en droogte als sporen achterlaat. Diverse kruiden en specerijen. Wat ontbijtkoek. Zachte zuren houden het in evenwicht. Redelijk goed op de mid-palate en ook in breedte en diepte is het gewoon goed. Een goede tot brede sappige en smakelijke afdronk.

Casas del Toquit Carmenere Reserva 2017 is een plezierige, sappige, ronde en smakelijke wijn die veel mensen zal aanspreken. Neigt wel wat naar wat ruw hout in de neus, maar op de tong is het beter in evenwicht. Wat zuurstof zal deze wijn goed doen. 

Casas del Toquit Carmenere Reserva 2017 van de Wijnbeurs verdient een totaal van 15,4 punten

en omdat de wijn in de aanbieding is bij de Wijnbeurs krijgt deze rode wijn voor de aanbiedingsprijs een BRONZEN medaille!

Nu al goed te drinken (lichtjes koelen en geef het wat zuurstof) en houdbaar voor aan aantal jaren…

 

#wijn #Wijnbeurs #proefrecensie #Chili #CasasdelToquit #medaille #aanbieding #koopje #wijnbeurs.nl