Apostelhoeve Pinot Gris 2018; een fruitbom van Nederlandse bodem

Apostelhoeve Pinot Gris 2018; een fruitbom van Nederlandse bodemApostelhoeve Pinot Gris 2018 komt uit de kelders van Maastrichtster heuvels…

Op de flanken van de Louwberg staan de Pinot Gris druivenranken netjes op rij in gelid. Met hun blaadjes richting de koperen ploert en met hun worteltjes diep in de bodem. Aldaar zuigen ze diverse voedingsstoffen op en nemen mineralen tot zich. Er volgt een chemisch proces waarbij de druivenstok het water, de voedingsstoffen en de zonkracht tot zich neemt en omzet in vruchtvlees voor haar druiventrossen. De warmte zorgt er voor dat het tot volle rijpheid kan komen en dat is zeker gebeurd in wijnjaar 2018.

Wijnjaar 2018 is voor Nederland een superjaar geweest!

Apostelhoeve is de oudste wijngaard van Nederland en heeft een flinke reputatie opgebouwd. Het is aan ons om te kijken of zij die reputatie waard is.

Van BOVINO ontvangen en ook aldaar te koop (BESTELLEN KUNT U HET HIER) voor de prijs van € 16,50.

Apostelhoeve Pinot Gris 2018 heeft een zeer hoog (voor Nederlandse begrippen) alcoholpercentage van maar liefst 14%.

Laat de wijn spreken!

Apostelhoeve Pinot Gris 2018

De kleur van deze Apostelhoeve Pinot Gris 2018 is bleekgeel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Fris en koel. (2,8)
In de neus van deze Nederlandse witte wijn komen indrukken van rode appel, passievruchten, lichtjes kool, abrikoos en mineraliteit naar voren. De neus komt redelijk goed los. (4,1)
Op de tong geeft Apostelhoeve Pinot Gris 2018 direct een kaartje af; een overvol, indrukwekkend smaakpalet van diverse fruitsoorten zoals passievruchten, abrikoos, perzik en dat allemaal in best geconcentreerde vorm. Vrij intens en superrijp. Gedragen door het hoge alcoholpercentage van maar liefst 14%, maar dat niet heel merkbaar is! De zuren houden het nog net tegen het fruitgeweld. Breed op de mid-palate, breedte en diepte. Een licht bittertje (bitter lemon) en wat restsuikers in de brede afdronk maken het feestje compleet. (7,4)

Apostelhoeve Pinot Gris 2018 is een hele mooie fruitbom van wit- en exotisch fruit. Superrijp en intens, maar wel vriendelijk en breed. De wijzers van de schaal slaan door naar het intense fruit en het (niet echt waarneembaar, maar wel aanwezige) hoog alcohol in plaats van de frisse zuren. 2018 is een superrijp jaar en dan wordt het een gevecht tussen het rijpe fruit (hoge suikergehaltes en dus hoog in alcohol) en de zuren die de frissigheid en het evenwicht moeten brengen. Een flinke uitdaging voor menig wijnmaker. Apostelhoeve heeft er iets moois van gemaakt! (2,5)

Apostelhoeve Pinot Gris 2018 verdient 16,8 punten

Gelet op de prijs/kwaliteit verdient deze Nederlandse witte wijn een BRONZEN MEDAILLE

Drinken kan u het nu en houdbaar voor een paar jaar.

Geniet er van!

#wijn #wijngekken #Apostelhoeve #Pinot #gris #Maastricht #Limburg #Nederland #wine #tastingnote #proefrecensie

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!