LePlan-Vermeersch GT-X (Best of white) 2019; een flinke eetwijn!

LePlan-Vermeersch GT-X (Best of white) 2019 is een nieuwe telg in het assortiment van LePlan-Vermeersch.

Ik heb al jarenlang de GT-X wijnen van LePlan-Vermeersch mogen proeven, maar dat was de rode variant. De Best of red

Nieuw is de GT-X Best of White en met ‘white’ bedoelen ze de Rousanne, Clairette en Viognierdruiven.  Houtopvoeding is vanzelfsprekend voor de GT wijnen.

Speciale aandacht dus en dat leverde de familie een ZILVEREN MEDAILLE op bij Decanter (91/100). 


Lees verder na de advertentie exaro

Speciale aandacht is meestal ook gekoppeld aan een speciale prijs en helaas is dat dus ook in dit geval. € 29,95 moet deze witte wijn gaan kosten bij LePlan-Vermeersch. AOP Cotes du Rhone Villages en 14,5% aan alcohol is pittig!

Voor het eerst op de website en hopelijk niet voor het laatst! 😉

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GT-X (Best of white) 2019

De kleur van deze Best of White laat direct een volle gouden kleur zien. Geen waterig wit wijntje; nee, een volle 24 karaat gouden kleur over de tong met een mooie vol geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,9)
In de neus laat LePlan-Vermeersch GT-X (Best of white) 2019 een mooi florale indruk zien van diverse bloemen en fruitindrukken. Niet frivool, maar best wat aan de zware kant. Perzik, abrikoos, maar dan wel zwaar aangezet met een licht eikenhouten omlijsting en alcoholisch. De neus komt matig tot redelijk los. (3,7)
Op de tong is deze witte Rhonewijn best een zware witte wijn. Een dikke eetwijn die best bij wat lichter vlees (kip, kalkoen en ander gevogelte, of mooie volle kazen) geserveerd kan worden. Ook hier proef ik zwaar perzik en abrikoos (vet en intens) met een flinke ondertoon van eikenhout (houtopvoeding) en zeker alcoholisch (het alcohol zwakte later wel wat af, maar blijft wel aanwezig). En dat allemaal bij elkaar maakt het dus een flinke eetwijn. Op de mid-palate breed, en ook in diepte en breedte is het ruim voldoende. De afdronk is ook breed, vol en intens. (6,9)

Het is voor het eerst dat ik de LePlan-Vermeersch GT-X (Best of white) 2019 proef en misschien is het wel de eerste keer dat Ann en Seb deze wijn hebben gemaakt. Je moet zo af en toe je blik verruimen en andere wijnen maken. Zo blijf je creatief en blijf je niet ronddraaien in je eigen wereldje. Zo is de familie Vermeersch ook toegetreden in de mooie wereld van de bieren (je bent Belg of niet!). Ik zelf lust wel speciaalbieren, maar ik ben geen expert op het gebied van bieren en dus laat ik het beoordelen van de bieren aan anderen over. Nog even terug naar deze GT-X wijn; een gedurfde wijn die de intensiteit van Vermeersch laat zien; een flinke eetwijn die de subtiliteit ver achter zich laat. U dient daar wel rekening mee te houden. (2,5)

LePlan-Vermeersch GT-X (Best of white) 2019 verdient van mij een totaal van 16,0 punten

Drinken kan u het nu, en geen idee hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *