LePlan-Vermeersch GT-X 2015, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch GT-X 2015, Vin de France, FrankrijkBij een wijn zoals deze LePlan-Vermeersch GT-X 2015 moet je vooruit denken…

Vooruit denken…? Jazeker!

Als eerste moet je bedenken of je deze wijn vandaag of morgen wilt gaan proeven. Kom je tot die conclusie dan is het altijd raadzaam om de wijn een dag van te voren rechtop te zetten. In dit geval hoefde dat niet, want deze wijn is zo jong dat er nog geen depot gevormd is in de wijnfles.

Verder is het zo dat we hier niet te maken hebben met een gewone Vin de France..! Nee, dit is een Vin de France, omdat de Franse autoriteiten meegaand zijn als een piramide in Gizeh… Een beetje meedenken en meegaan met de ontwikkelingen in de wijnproductie en het wijn maken, is niet echt aan deze jongens en meisjes besteed.

Krachtpatserwijn

Deze LePlan-Vermeersch GT-X 2015 is de eigenlijke topcuvee van LePlan-Vermeersch (lees HIER mijn ontmoeting met deze Belgische wijntovenaar). Een blend van de ALLERBESTE en ALLERRIJPSTE druiven van zijn imposante wijndomein.

O ja, we hadden het over het vooruit denken… Deze wijn moet u namelijk vier uur van tevoren ontkurken en eigenlijk karafferen. Daarna kunt u de wijn teruggieten in de fles en licht koelen tot een graad of 14 a 15 C. U zult zien; uw nobele werk zal zijn vruchten afleveren!

LePlan-Vermeersch GT-X 2015 is een krachtpatserwijn met maar liefst 15% aan alcohol en daar moet je dus vooruit denkend mee om gaan.

Een topcuvee is nooit goedkoop en ook in dit geval niet. LePlan-Vermeersch GT-X 2015 kunt u HIER bestellen voor de prijs van € 28,95. Een flinke prijs, maar de wijn is het driedubbel waard.

Wellicht heeft Hans Moolenaar ook nog wat flesjes staan…

We gaan het hele grote wijnglas uit de kast halen en schenken het in….

LePlan-Vermeersch GT-X 2015

LePlan-Vermeersch GT-X 2015 heeft een mooie egale diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot ver in de rand. De diepte is diepdonker. Een topkleurtje!
De neus van LePlan-Vermeersch GT-X 2015 is zeer smoothy en verleidelijk met vol donkerrood bessenfruit, bramen die volledig rijp zijn met daarbij melkchocolade dat zo rond is dat het je neus bijna inrolt. Aangevuld met kruiden en specerijen omgeven door mooie houttonen (vanille). De neus komt mooi los (na vier uur karafferen) en is volledig in balans.
Op de tong is LePlan-Vermeersch GT-X 2015 zeer krachtig en laat donkerrood fruit zien dat licht plakkerig (tannine) is en zeer mooi rond. Donkerrode bessen en bramenfruit met een tikje tijm. Ook licht alcoholisch (terwijl we het hier hebben over 15% aan alcohol!), mooie houttonen en melkchocolade. Zachte zuren en volledig in balans. Smakelijk en sappig. Breed op de mid-palate, diepte en breedte. Kruidig en licht heet (zwarte peper) in de brede afdronk.
Dirk en Ann Vermeersch hebben weer een zeer mooie blend gemaakt op elk niveau. Een zeer mooie Rhonewijn van hoog niveau en ik weet zeker dat u er ook van gaat genieten. Wel vier uur van te voren openen en licht koelen. Geniet er van!

Wederom weet de familie Vermeersch een fantastische wijn neer te zetten met deze LePlan-Vermeersch GT-X 2015; de topwijn van het domaine. Wederom weten Dirk en Ann een GOUDEN MEDAILLE weg te slepen voor deze superronde blend. LePlan-Vermeersch GT-X 2015 verdient van mij 17,9 punten, 93PP en **** en is nu al reeds te drinken (wel karafferen en koelen!) en is houdbaar tot en met 2023.

Congrats Ann en Dirk!