Clos de L’Oratoire des Papes 2015, AC Chateauneuf du Pape, Frankrijk


Goedkope Papes bestaan niet en dat geldt ook voor deze Clos de L’Oratoire des Papes 2015.

Gelukkig is het wel in de aanbieding bij de slijterijen die aangesloten zijn bij de WIJNKRING en dat scheelt u weer een paar euro’s.

Clos de L’Oratoire des Papes 2015 is een blend (elke Pape is een blend overigens…) van een viertal druivenrassen zoals de Grenache, de Syrah, de Mouvedre en de Cinsaultdruif.

Van het grote wijnhuis Ogier en met een alcoholpercentage van maar liefst 14,5% gaan we de strijd aan. Deze jonge wijn wel even overgegoten in een karaf, zodat de wijn wat kan ademen en loskomen. Ietsjes koelen is aan te raden en dan gewoon GENIETEN!

Zoals gezegd niet goedkoop, maar wel betaalbaar… (€ 34,99).

Bestellen kan makkelijk via het wijnblad hieronder en ook al is deze wijn boven uw budget, neem zeker een kijkje in het wijnblad, want er staan vele wijnen in die misschien wel in uw budget vallen en die ook uw leven verrijken!

Clos de L’Oratoire des Papes 2015

De kleur van deze Clos de L’Oratoire des Papes 2015 is vol donkerrood over de tong met een volle rode tot donkerrode rand. Mooi egaal. De diepte is redelijk donker tot donker. Aardige kleur. (2,7)
In de neus donkerrood fruit zoals donker kersen- en bessenfruit, zwarte bramen met wat tijm en wat zwarte peper. Fluwelig en rond. De neus komt redelijk goed los. (4,1)
Op de tong is Clos de L’Oratoire des Papes 2015 lekker krachtig en vol, maar ook zeer rond en zelfs wat smoothy. Ook hier komt het donkere fruit naar voren met wat donker chocolade en wat hout. Donker bessen- en kersenfruit, bramen en licht tijm (kruidigheid). Wat peperig en licht droog (tannine). Op de mid-palate is het gewoon goed, over de hele linie (ook in diepte en breedte). Lichte zuurgraad houdt het wel fris, maar houdt je glazuur op zijn plaats… 😉 Een brede ronde en fluwelige, doch krachtige afdronk maakt het af. (7,8)
Een wijn die volledig in balans is en die over de gehele linie ‘gewoon’ laat zien hoe een wijn in elkaar moet steken: vol, breed, diepte, genoeg fruit, genoeg secundaire facetten, voldoende in balanszijnde zuren en een prima afdronk, waarbij nog opgemerkt moet worden dat er voldoende bewaarpotentie aanwezig is. (2,6)

Duidelijk een kwaliteitswijn uit een mooie wijnjaar. Over de volle lengte presteert deze wijn niet naar behoren, maar beter. Gebalde kracht in een fluwelen handschoen laat deze Pape op hoog niveau zien. Mooi en voor iedereen die het geld er voor over heeft.

Een totaal van 17,2 punten

Nu al te drinken (wel even karafferen) en nog jarenlang houdbaar en drinkbaar.

#wijn #wijnkring #proefrecensie #CdP #verbuntverlinden #wine #tastingnote #ogier