Chevalier de Lascombes 2000; tweede wijn van Grand Cru Classe Chateau Lascombes

Chevalier de Lascombes 2000; tweede wijn van Grand Cru Classe Chateau LascombesChevalier de Lascombes 2000 is een ‘gewone’ Margauxwijn, maar voor een gewone Margauxwijn is het toch speciaal.

Chateau Lascombes is sinds 1855 een Grand Cru Classe wijn van de Medoc en we praten hier over een tweede GCC. De beste wijnen uit de Medoc zijn natuurlijk de PREMIER GRAND CRUS zoals bijvoorbeeld Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild en Chateau Latour. Stuk voor stuk wijnen die de normale man niet (meer) kan betalen…

Chateau Lascombes is misschien nog wel betaalbaar, maar ook in dit geval moet je denken aan zo’n € 80 tot € 100 per fles. De tweede wijn is in de regel goedkoper, maar ook dat is relatief. De Chevalier 2016 kost u ook gewoon € 46 bij de wijnspeciaalzaken…

Deze Chevalier de Lascombes 2000 komt uit de eigen kelders en ik heb geen idee meer hoeveel ik daar voor betaald heb.

Wijnjaar 2000 is een TOP wijnjaar in de Bordeaux.

In die jaren hield men het alcoholpercentage nog onder controle (12,5%), maar tegenwoordig kijk je niet meer vreemd op van 13,5% of 14%!

Laat de wijn spreken!

Chevalier de Lascombes 2000

De kleur is donkerrood over de tong van de kleur met een overgang van rood tot ontwikkeld dakpankleurig in de rand. De diepte is goed tot donker. Volle en intense kleur. (2,9)
In de neus laat Chevalier de Lascombes 2000 duidelijk zien dat dit een hoger niveau is. Mooi ontwikkeld zwarte bessen fruit op de achtergrond en de tertiaire ontwikkeling heeft duidelijk de overhand. Wat menthol, mooi sigaar en ceder. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong mooie rond en totaal ontwikkeld. Niet heel zwaar, maar wel mooi in balans. Ook hier zie je dat de wijn zijn jeugd heeft afgeschud en doorontwikkeld is naar een hoger doel, de tertiaire kant. Licht zwarte bessenfruit en ook hier ceder en sigaar die de houtopvoeding verraden. Heel lichtjes menthol. De zuren zijn zacht. De afdronk geeft een echte sigaar/sigarenkistjes facet en is qua lengte goed tot breed. (7,0)

Chevalier de Lascombes 2000 laat zien dat het de tweede wijn is van een Grand Cru Classe uit de Medoc en dat het uit een mooi vol en in balans zijnde wijnjaar komt. Het is geen zware wijn, maar zeker een wijn die bij een mooi diner geschonken kan worden. Subtiel en elegant, maar je merkt wel dat het niet zijn grote zuster is. (2,3)

Chevalier de Lascombes 2000 verdient een totaal van 16,2 punten.

en is nu volledig op dronk en ik zou het niet meer veel langer in de opslag houden.

#wijn #proefrecensie #Lascombes #Grand #Cru #Medoc #Margaux #wine #tastingnote #GrandCru


Wijngekken.nl
bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!