Chateau de Reignac 2005, reuzendoder!

Chateau de Reignac heeft een reputatie en niet iedereen is blij met dit Franse Chateau; niet zozeer de jaargang, maar het Chateau zelf.

Die reputatie is zijn eigen leven gaan leiden bij een blinde proeverij in Bordeaux waarbij de groten der aarde het tegen elkaar opnamen. Ik noem u een aantal van deze legendarische wijnen: Petrus, Chateau Lafite Rothschild, Chateau Margaux, Chateau Mouton Rothschild, Chateau Ausone en Chateau Cheval Blanc… Zij allen tegen het kleine Chateau de Reignac….

“Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk…!” Zou Calimero zeggen…

Maar….een blinde proeverij kan gekke dingen doen en toen Chateau de Reignac op de tweede (!) plek eindigde, waren de rapen gaar!

De TOPPERS werden te kijk gezet! 

Als u mij niet wilt geloven en bekijkt u toch rustig deze video…

U begrijpt dat ook Chateau de Reignac niet meer te koop is voor de prijs van destijds… Ja, zo’n proeverijtje werpt zijn vruchten wel af en de prijs is onderwijl minimaal verdubbeld!

Deze Bordeaux Superieur (ja, een hogere kwalificatie heeft het niet) bestaat uit 75% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon. Chateau de Reignac 2005 heeft een alcoholpercentage van 14% en heeft 19 maanden gelegen op nieuw Frans eiken. Destijds (jaar 2011) gekocht bij Ton Overmars voor de prijs van € 26,95.

Laat de wijn spreken!

Chateau de Reignac 2005

De kleur van deze Chateau de Reignac 2005 is vol diepdonker rood over de gehele tong tot diep in de rand. Ondanks de 15 jaar die we verder zijn..vrijwel geen enkele ontwikkeling in te zien. De diepte is zeer diep donker. Top kleur. (3,0)
Chateau de Reignac 2005 heeft een heerlijke neus van rijp cassisfruit met herfsttonen en mooi rond vanille. Wat leer. Romig en mooi rond. Donker chocolade. De neus komt redelijk los. (4,1)
Op de tong nog jong en tanninerijk. Echt een hoog niveau Bordeaux met cassisfruit, sigaardoosjes, vanille/hout tonen (nieuw eikenhout). Sappig. Zwarte bessen en wat leer. Wat plakkerig. Potloodslijpsel. Ook hier wat herfstig bosgrond. Goed op de mid-palate en voldoende breedte en diepte. De zuren zijn redelijk. Intensiteit is zeker voldoende om ook tijdens een mooi diner te schenken. Complex. Ook zacht. De afdronk is goed tot breed met op de achtergrond een donker chocolade omgeving. (7,4)

Chateau de Reignac 2005 maakt zijn reputatie waar. Een ‘gewone’ Bordeaux met een Grand Cru kwaliteit. Jaren geleden heeft deze wijn (wel een andere jaargang) de grootste namen, zoals Chateau Lafite, Petrus, Cheval Blanc etc..achter zich gelaten tijdens een blind proeverij. Daarna zijn de grote namen de strijd niet meer aangegaan met De Reignac… De marktwaarde van Chateau de Reignac steeg natuurlijk, maar de kwaliteit bleef dus ook! Dat blijkt dan wel met deze 2005 versie. Nog niet eens écht op dronk! Is het dan alleen lof wat deze wijn verdient..? Nou, nee. Ik had de wijn ietsjes geconcentreerder verwacht, maar dan begrijp je weer dat dit maar een ‘gewone’ Bordeauxwijn is. Geen Grand Cru status, maar kan best winnen van menige Grand Cru de Medoc. (2,5) 

Chateau de Reignac 2005 verdient van mij een totaal van 17,0 punten 

Drinken kan nu, maar kan zich nog verder ontwikkelen en jaren houdbaar.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *