Presentatie Royal Dutch wijn

Royal Dutch wijn
Roelof en Ilse Visscher van Neerlands Wijnmakerij in Bentelo presenteren de gastronomische Royal
Dutch wijn op Kasteel Engelenburg in Brummen. De eerste fles wordt uitgereikt aan Henk Kamp.

Neerlands Wijnmakerij
Roelof en Ilse Visscher telen vanaf 2000 druiven in Bentelo, gemeente Hof van Twente en produceren er de Twentewijnen. Langzaam werd er steeds meer wijn voor andere wijnboeren gemaakt en groeide de wijnmakerij. In 2010 werd samen met Gert Jan Voortman, Diana van der Biezen en oenoloog Dr. Dietrich Marbé Sans Neerlands Wijnmakerij opgericht en kon een grote professionaliseringsslag worden gemaakt. Nu wordt er in Bentelo jaarlijks rond 150.000 liter Nederlandse wijn geproduceerd voor ca. 40 Nederlandse wijnboeren.

Dutch Wine
Neerlands Wijnmakerij in Bentelo produceert voor de wijnboeren hun eigen “chateau wijnen”. Daarnaast biedt het de wijngaarden de mogelijkheid om te participeren in een coöperatieve wijn: Dutch Wine. De afzet van (een deel van) de druiven van Nederlandse wijnboeren wordt zo gegarandeerd, maar ook kan verbreding van de markt plaatsvinden door te voldoen aan een grotere vraag, zoals verkoop van Nederlandse wijn op Schiphol.

Royal Dutch voor restaurants
Speciaal voor restaurants heeft Neerlands Wijnmakerij een nieuwe wijnlijn samengesteld: Royal Dutch Red en Royal Dutch White. Het zijn karaktervolle gastronomische wijnen gemaakt van geselecteerde druiven uitsluitend afkomstig van Nederlandse wijngaarden. Roelof en Ilse Visscher (Neerlands Wijnmakerij) hebben samen met tot Sommelier van het Jaar verkozen Ronnie Brouwer (sommelier restaurant De Kromme Dissel), Arjen Pleij (sommelier Kasteel Engelenburg) en Rob Finster (wijnkoper) deze bijzondere wijnen samengesteld.

Royal Dutch wijn

Presentatie op Kasteel Engelenburg
De eerste fles Royal Dutch zal feestelijk worden gepresenteerd op Kasteel Engelenburg in Brummen. In een select gezelschap zal de eerste fles worden uitgereikt aan Henk Kamp, die in zijn vorige functie als Minister van Economische Zaken Nederlandse producten heeft gestimuleerd en als inwoner van de gemeente Hof van Twente graag de lokale economie ondersteunt. De gasten krijgen de primeur om de nieuwe Royal Dutch wijnen te proeven in combinatie met bijpassend fingerfood.

Wanneer: maandag 20 november 2017, 16.00 uur
Waar: Kasteel Engelenburg, Brummen
Meer informatie: Ilse Visscher, Neerlands Wijnmakerij, 0547-292785