Hubrecht Duijker zijn belevenissen in wijnland

in vino vrolijkheid, hubrecht duijker
Toen Hubrecht voorstelde om In Vino Vrolijkheid te recenseren was ik er als eerste bij.

In Vino Vrolijkheid, meer dan een paperback

Hubrecht Duijker, wie kent hem niet. Als je Hubrecht niet kent, dan ken je de Nederlandse geschiedenis niet, en natuurlijk heb ik het dan over de geschiedenis van de wijn. Hubrecht is een icoon in Nederland. De man die het woord ‘Vinoloog’ heeft uitgevonden. De man die menige Nederlander aan de wijn heeft geholpen. Schrijver van De grote wijnen van de Bordeaux, Wijnland Frankrijk, Wijnwijzer Bordeaux en nog tal van andere titels die je tot de geschiedenis van de Nederlandse wijnwereld kan rekenen. Niet alleen dit soort grote werken heeft Hubrecht geschreven. Ook boekjes met Harold Hamersma, scheurkalenders en natuurlijk ook bijna elk jaar een Wijnalmanak.

hubrecht duijkerHubrecht heeft een nieuw boekje en een boekje mag je het noemen, want het bestaat uit maar 144 pagina’s en dat is inclusief voorwoord, een aantal blanco pagina’s en het opnoemen van het hele oeuvre van Hubrecht Duijker. Dat het geen dik boek is geworden maakt mij niets uit, het is namelijk een heel leuk boekje geworden.

Als je een aantal boeken van Hubrecht Duijker kent dan is het leuk om dit boekje ook te lezen. Leuke anekdotes en achtergronden en kijkjes achter de schermen van de verhalen uit de boeken die je toentertijd hebt gelezen. In Vino Vrolijkheid van Hubrecht Duijker is zeker een boekje dat geschreven is met ‘vrolijkheid’ in het achterhoofd. In Vino Vrolijkheid bestaat uit 32 verhalen, 32 verhalen die je op elke pagina toch zeker wel één keer laat lachen of je versteld laat staan van de absurde taferelen in de wijnwereld. Het is een terugblik geworden op het tumultueuze verleden van Hubrecht Duijker. Losjes geschreven en dat het leven weergeeft van Hubrecht die op jonge leeftijd probeert in te dringen in het aristocratische leven van de chateau-eigenaren in de Bordeaux tot de boerenkelders van de oude wijnboeren in de Bourgogne en alles wat daar tussenin zit.

in vino vrolijkheid, hubrecht duijkerEen leuk boekje (dat eigenlijk te dun is) maar ook heel weinig kost. Voor € 10,– is het in jouw bezit waar je op tal van avonden een heerlijke afdronk in de vorm van In Vino Vrolijkheid om je heen krijgt. Kortom: een boekje waar je vrolijk van wordt.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!