Striga Pinot Grigio 2018; een frivole fruitige wijn

Striga Pinot Grigio 2018; een frivole fruitige wijnStriga Pinot Grigio 2018 komt uit Sicilië en bijna alle wijnen uit Sicilië zijn biologisch gemaakt.

De wijngaarden liggen op zo’n 450 m hoogte en de bodem is van krijt en er staat altijd wind door de wijngaarden.

Tot aan de jaren ’60 werden in Sicilië voornamelijk likeurwijnen uit Marsala geproduceerd. Maar sinds 1990 is er een flinke moderniseringsslag gemaakt, wat de kwaliteit absoluut ten goede is gekomen. Zo zijn er moderne vinificatietechnieken en een drastische productieverlaging toegepast door ervaren wijnmakers. Het resultaat? In de tussentijd hebben maar liefst 22 gebieden die een DOC classificatie toegekend gekregen.

Striga Pinot Grigio 2018 is te koop bij de WIJNBEURS (KLIK op de BANNER boven dit artikel) voor de prijs van € 8,99 en heeft een alcoholpercentage van 13%.

Laat de wijn spreken!

Striga Pinot Grigio 2018

De kleur van deze Striga Pinot Grigio 2018 is jong en bleekgeel/witgoud over de tong. In de rand een mooie witgouden fonkeling. Helder en loepzuiver. (2,7)
In de neus spat het exotische en tropische fruit in eerste instantie eruit van ananas, banaan, perzik, etc. Later boet de uitbundigheid lichtjes in. Per saldo komt de neus redelijk goed los. (3,6)
Op de tong komen de fruittonen van de neus ook terug in deze Striga Pinot Grigio 2018. Ananas, banaan, perzik en andere zuidelijke fruittonen. Fruit is de hoofdmoot van deze witte Italiaan, maar dit frivole wijntje heeft ook voldoende zuren waardoor het uw ideale zomerwijntje zou kunnen worden. Lekker rond, sappig en smakelijk. Lichtjes pittig en witte peper. Op de mid-palate is het matig en qua diepte en breedte is het zeer matig, maar daar is deze wijn niet voor gemaakt. De afdronk is lekker fris en redelijk goed qua lengte. (6,4)

Striga Pinot Grigio 2018 is een niet complexe wijn, maar een frivole , jeugdige wijn die vol inzet op het fruit. Ideaal voor in de zomer en op het terras (of gewoon lekker in de tuin met of zonder vrienden/vriendinnen).
Lekker koelen en onderuit met de beentjes en ….. genieten! (2,1)

Striga Pinot Grigio 2018 is een heerlijke zomergenieter en verdient een totaal van 14,8 punten.

Drinken kan u het nu en deze zomer lekker van genieten.

#wijn #wijnbeurs #zomer #zomerwijn #fruit #proefrecensie #ananas #banaan #perzik #exotisch #tropisch #Italië #sicilië #pinot #Grigio

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!