Striga Grillo 2018; netjes en met manieren opgevoed.

Striga Grillo 2018; netjes en met manieren opgevoed.Striga Grillo 2018 is biologisch gemaakt en biologisch is het hedendaagse toverwoord en dat heeft menig wijnbouwer goed in de oren geknoopt!

Biologisch verkoopt, want iedereen wilt zich groener voordoen dan hij/zij is en dus worden er biologische wijnen gekocht en geen enkele andere wijn.

Op de website van de WIJNBEURS, alwaar deze wijn te koop is, lees ik dat deze Grillo wijn is gemaakt van biologische druiven in het Siciliaanse Trapani. Maar liefst 2000 wijnboeren zetten samen de schouders eronder om voor u biologische wijnen van hoge kwaliteit te maken.

Door het constante windgeruis op dit eiland, hebben de schimmels weinig tot geen voedingsbodem en daarom maakt men op Sicilië al sinds jaar en dag biologische wijnen. No problemo!

Striga Grillo 2018 heeft een alcoholpercentage van (maar) 12,5% en is te bestellen bij de WIJNBEURS (KLIK op de bovenstaande BANNER) voor de prijs van € 8,99.

Laat de wijn spreken!

Striga Grillo 2018

De kleur van deze Striga Grillo 2018 is erg jong en dat uit zich door een bleekgele/witgouden kleur met een groene zweem. Mooie witgouden fonkeling met een licht groene zweem in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Jong en vitaal! (2,7)
In de neus laat Striga Grillo 2018 diverse fris fruitige tonen zien zoals bloemen, lichtjes peer, perzik en abrikoos. Aan alle kanten gewoon vriendelijk en verleidelijk. De neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong is het eigenlijk hetzelfde verhaal, want ook hier is het gewoon een zeer prettige, zachte, ronde en vriendelijke wijn die voldoende fruit laat zien en ook voldoende zuren in zich heeft om de wijn lekker fris te houden. Peer, abrikoos, perzik en bloemen en o zo vriendelijk. Redelijk tot redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is goed, rond en vriendelijk. (5,7)

Striga Grillo 2018 is een vriendelijk meisje dat netjes is opgevoed en zich houdt aan de regeltjes van haar moeder. Geeft je netjes een hand en spreekt met twee woorden. Niets op aan te merken, maar verwacht nou geen spannende nacht met haar… (2,1)

Striga Grillo 2018 verdient een totaal van 13,9 punten

Direct te drinken en ook gewoon lekker opdrinken.

#wijn #wijnbeurs #Grillo #Striga #Biologisch #bio #proefrecensie

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!