Reserve Naturelle Prestige 2016, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Reserve Naturelle Prestige Merlot/Syrah 2016, IGP Pays d’Oc, FrankrijkBiologisch tot in de puntjes, deze Reserve Naturelle Prestige 2016.

Een blend van de Merlotdruif en de Syrahdruif. Hoe de verhoudingen precies liggen is mij onbekend, maar tijdens de alcoholische vergisting hebben ze bij elkaar 13,5 % aan alcohol opgebracht.

Biologisch is altijd mooi meegenomen…

Een vrouwelijke collega van mij wees mij op deze biologische wijn; zij vond het een lekkere wijn. Zij eet en drinkt alleen maar biologische producten en dus was ik niet verbaasd dat Reserve Naturelle Prestige 2016 een biologische wijn is toen ik het in mijn mandje deed.

Een supermarktmandje welteverstaan, want dit is een echte supermarktwijn.

Verkrijgbaar bij de DEEN supermarkt en wel voor de prijs van € 6,50 per fles.

Laat de wijn spreken….

Reserve Naturelle Prestige 2016

De kleur van deze Reserve Naturelle Prestige 2016 is vol diepdonkerrood/paars over de gehele tong tot ver in de rand. De diepte is zeer diepdonker. Topkleurtje. (3,0)
In de neus laat deze biologische wijn donker bessenfruit en bramen los, dat overigens wat inktig en wat droppig overkomt. Neus komt matig los. (3,2)
Op de tong is Reserve Naturelle Prestige 2016 zeer rond, lichtjes ruw van de tannine. Prettig en soepel. Rond bramenfruit; wat aards en vegetaal. Qua diepte en breedte is het behelpen: matig. Redelijk op de mid-palate. Zachte zuren. Een redelijke tot goede droppige afdronk. (5,7)
Reserve Naturelle Prestige 2016 is een biologische wijn en dat is altijd meegenomen. Komt vriendelijk over; een vriendje voor velen, maar heeft in mijn ogen een tekort aan diepte en breedte en ook aan complexiteit. Echter, voor € 6,50 dekt het wel de lading! (2,0)

Naar aanleiding van een tip van een collega van mij heb ik de Reserve Naturelle Prestige 2016 aangeschaft. Een biologische wijn uit Zuid Frankrijk. Een wijn voor velen. 13,9 punten, 80-PP en ** en nu reeds te drinken en houdbaar tot 2020.