Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015; een geraffineerde GOUDEN wijn!

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015; een geraffineerde GOUDEN wijn van Storms.nlNiersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015 van Weingut Eugen Wehrheim uit de Rheinhessen is een bijzondere wijn.

Bijzonder, omdat deze wijn een gouden medaille heeft gescoord bij een proeverij Rheinland Pfalz en een hele leuke prijs heeft. Ikzelf heb er € 7,50 voor betaald, maar dat was wel in combinatie met meerdere flessen van dit wijngoed.

STORMS WIJNKOPERS is de gelukkige importeur van al dit moois (want dat mag ik wel zeggen; lees mijn proefrecensie) en u kunt het HIER BESTELLEN bij Storms.nl. (Ik zou het maar doen, voordat alles uitverkocht is…).

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015 heeft een hoog alcoholpercentage van maar liefst 14%!

Laat de wijn spreken….

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015

De kleur van deze Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015 is lekker rijp en ziet er goed vol uit. Vol geelgoud over de tong met een geelgouden fonkeling in de rand. Jeugdig en springlevend, maar natuurlijk ook puur helder en zuiver. (2,9)
In de neus laat Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015 al zien dat hier niet mee te spotten valt: rijpheid, puur en intens fruit (limoen, citroen, cactus) en ook wat petrol. Geraffineerd. Zacht en rond. De neus komt redelijk goed los. (4,2)

Op de tong is deze droge Riesling enorm rijp en bezit een bepaalde kracht en volheid meegegeven door het hoge alcohol, dat je overigens geheel niet proeft of opmerkt. Dát is al een unieke eigenschap. Geraffineerde fruittonen van limoen, bitter lemon met wat honing en citroen en maakt het af met een lichte petroltaste. Vettig en heerlijk rond, maar ook verfrissend door de zachte maar licht aanwezige zuren. Echt een geraffineerde kwaliteitswijn van hoog niveau. Breed op de mid-palate, diepte en lengte en de afdronk is verfrissend en springlevend. (7,8)

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015 van Weingut gouden medaille voor wijnEugen Wehrheim heeft niet voor niets een GOUDEN medaille ontvangen en ik moet zeggen een terechte beslissing. Een rijpe geraffineerde droge Riesling die perfect gemaakt is; alleen te koop kan zijn bij de wijnspecialist (zoals in dit geval bij Wijnkoperij Storms) en voor een belachelijk lage prijs…. KOPEN, KOPEN, KOPEN!!!! (2,5)

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015 verdient een zeer mooi aantal punten van 17,4 punten.

Gelet op de prijs/kwaliteitverhouding betekent dit een DIKKE VETTE en WEL VERDIENDE GOUDEN MEDAILLE!

Nu al heerlijk te drinken (koelen!) maar ook jarenlang houdbaar.

#wijn #Storms #Riesling #medaille #goud #proefrecensie #wijngekken

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2015 verkrijgbaar bij wijnkoperij Storms

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!