Een mooie wijn voor een goede wijnimporteur

Een mooie wijn voor een goede wijnimporteurDe derde wijn in een serie van vier wijnen die WijnGekken proeft voor een bevriende bemiddelende relatie. Al deze wijnen zoeken een importeur in Nederland.

Deze Gavi Bio is een biologische witte wijn uit de streek Gavi. Gemaakt van de Cortese druif produceert Gavi mooie Italiaanse wijnen.

Wijnmakers hebben het soms heel moeilijk. Naast het maken van mooie wijnen, het hele jaar en het werken in de wijngaard, moeten ze ook nog hun wijnen zien te verkopen.
Veel van die wijnmakers lukt het wel, maar sommige lukt het gewoon niet.
Italiaanse wijnmakers spreken veelal geen Engels en dat maakt het verkopen van hun wijnen in bepaalde landen er niet makkelijker op.
Daarom heeft wijngekken.nl een serie wijnen hier staan die van een zeer goede wijnmaker komen.
Al deze wijnen zoeken een importeur
Dus als je wijnen importeert en je zoekt er nog een wijn uit Piemonte die de moeite waard is, moet je zeker verder lezen.
Je kunt mij (martin@wijngekken.nl) mailen als je interesse hebt. Ik breng jou in contact met de tussenpersoon (die doet het gratis) en via haar kun je de wijnmaker benaderen.
De inkoopprijs krijg je dan ook te horen. Wijngekken.nl doet ook deze (gratis) bemiddeling.

Geproefd:
Gavi Bio Terrarossa uit Italië

Kleur: de kleur van deze Gavi Bio is bleekgeel op de tong. In de rand is de kleur medium goud geel / 2,6

Neus: de neus is vrij gereserveerd. Een medium volle neus met geel en wit fruit. Daarnaast vind ik tonen van droge kalk. De neus is diep en medium vol / 3,7

Smaak: de smaak komt nog droger over. De droge tonen van de kalk hebben de overhand. Hieronder vind ik het witte en het gele fruit. Daarnaast nog wat tonen van meloen en veel walnoot en amandel. De smaak is zeer rijk. De body is vol en de afdronk is zeer lang / 7,2

Mijn eindoordeel over deze Gavi Bio Terrarossa:
Deze Gavi Bio is een totale tegenstelling van de andere Gavi wijnen van deze wijnmaker. Een vrouwelijke Gavi met heel geraffineerde tonen. Waar de Zerba Anfora een mannelijke wijn is, is deze Gavi Bio zeer vrouwelijk. Een complexe eetwijn voor bij diverse zeevruchten, maar iets minder koel drinken op een winteravond zal ook niet misstaan / 2,2

Dus geef ik deze Gavi Bio een totaal van 15,7 punten, een uitstekende score.