Mertert Herrenberg Riesling 2016; bijna van adel!

Mertert Herrenberg Riesling 2016; bijna van adel!Mertert Herrenberg Riesling 2016 behoort bijna bij de edelen, gelet op de status van deze Luxemburgse wijn: Grand Premier Cru!

Ja, daar heb je niet van terug hè! Hoger kan bijna niet!

Maar wat zegt dat allemaal?

In Frankrijk zijn gewoon en aantal wijnhuizen of wijngaarden aangesteld als Cru wijnen. In Luxemburg doen ze het anders.

Men werkt met een 20-puntensysteem. Als een wijn minimaal 12 punten behaalt dan komt de wijn in aanmerking voor een Appellation Contrôle kwalificatie.
De volgende trap is de “Vin Classé”. Deze wijnen scoren tussen de 14 en 15,9 punten.
“Premier Cru” scoort tussen de 16 en 17,9 punten en de hoogste trede in deze kwaliteitstrap is de “Grand Premier Cru”. Die wijn moet meer dan 18 punten behalen.

Dus gesteld kan worden dat een wijn met een kwalificatie Grand Premier Cru is een kwalitatief hoge wijn! Althans, dat hebben andere wijnexperts vastgesteld.

Mertert Herrenberg Riesling 2016 is dus zo’n wijn en, het laat zich raden, dit is alleen te koop bij de wijnspecialisten, zoals in dit geval: STORMS WIJNKOPERIJ.

Mertert Herrenberg Riesling 2016 heeft in de kelders van Madame Aly Duhr in de vaten een spontane wilde gisting ondergaan en die gisting duurt wel 9 maanden. Bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden geweerd in de wijngaard. De wijn is dus biologisch gemaakt.

Deze mooie Riesling heeft een alcoholpercentage van 12,5% en is te koop bij STORMS Wijnkoperij (Mertert Herrenberg Riesling 2016 is hier te koop bij Storms.nl) voor de prijs van € 12,95 (en dat is geen geld mensen!).

Laat de wijn spreken!

Mertert Herrenberg Riesling 2016

Deze Luxemburgse Riesling heeft best wel wat kleur. Geelgoud over de tong en met een volle geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Mooie kleur. (2,8)
Mertert Herrenberg Riesling 2016 heeft een strakdroge neus met bloemen (wit) en een ondertoon van petrol. Intens geconcentreerd. Veel diepgang. De neus komt goed los. (4,1)
Op de tong is Mertert Herrenberg Riesling 2016 zeer verfrissend met voldoende zuren, bloemenrijk en met een citroenige/citrus lichte petrolsmaak. Rijpe rode appel die lichtelijk zoetig (rijpheid) overkomt. Mineralen. Perfect in balans met veel smaak (best geconcentreerd en intens). Goed op de mid-palate, breedte en diepte. Een rijpe, intense en brede verfrissende afdronk. (6,8)

Mertert Herrenberg Riesling 2016 is niet zomaar een wijntje…. Nee, het is een GRAND PREMIER CRU, maar dat gezegd hebbende is het eerlijk gezegd echt een mooie Rieslingwijn waarbij de selectie en opvoeding veel aandacht hebben gehad. Luxemburgse wijnen zie je weinig en Storms Wijnkoperij heeft met deze Mertert Herrenberg Riesling 2016 een mooie slag geslagen! (2,4)

Mertert Herrenberg Riesling 2016 verdient een mooi aantal van 16,1 punten.

Een BRONZEN medaille!

Drinken kan u het nu en zeker houdbaar een paar jaar.

#wijn #riesling #storms #Luxemburg #Grandpremiercru #wittewijn #wine #proefrecensie #tastingnote

Mertert Herrenberg Riesling 2016 van Storms.nl

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!