Les Ailes Pourpres 2013, AC Touraine, Loire, Frankrijk

Les Ailes Pourpres 2013, AC Touraine, Loire, FrankrijkLes Ailes Pourpres 2013 is een Loirewijn en Loirewijnen hebben altijd in het verdomhoekje gezeten en dat is jammer.

Loirewijnen, zoals deze Les Ailes Pourpres 2013 van Domaine des Grandes Espérances, zie je niet bij je vertrouwde supermarkt. Nee, voor dit soort wijnen moet u bij de wijnspecialist aankloppen en in dit geval bij Zwartswijnen.nl.

Domaine des Grandes Espérances strekt zich uit over 43 hectare en deze Les Ailes Pourpres 2013 is gemaakt van 100% Cabernet Franc dat, na fermentatie, 12,5% aan alcohol heeft gekregen. 18 maanden houtopvoeding maakt het feest compleet.

Les Ailes Pourpres 2013 is te koop bij Zwarts wijnen voor de prijs van € 17,90. De homepage is https://www.zwartswijnen.nl. Je kunt de wijnen ook proeven (en kopen met 10% korting) in het restaurant Lemongrass (https://lemongrass.nu) in Oosterbeek. De wijn is eigen import, is biologisch gemaakt en komt rechtstreeks vanaf de wijnboer. Op deze manier kun je scherpe prijzen neerzetten voor kwaliteitswijnen en dit zijn wijnen die je elders niet kunt kopen in Nederland..

Laat de wijn spreken!

Les Ailes Pourpres 2013

De kleur van deze Les Ailes Pourpres 2013 is vol donkerrood over de tong en volrood in de rand. De diepte is donker. Een goede kleur.
De neus van Les Ailes Pourpres 2013 is uitbundig met vers en rijp rood bessenfruit met een mooie omlijsting van rond hout met vanilletonen. Speels en jong. Mooi breed en intens. Lichtjes ontbijtkoek. De neus komt goed los.
Op de tong mooi rond en heeft een lichte droge aanzet. Mooi rijp rood bessenfruit, framboos en wat droppig. Fluwelig. De zuren zijn lichtjes aanwezig, maar zitten niet in de weg. Geven voldoende tegenhang voor het uitbundige en rijpe fruit. Lichtjes en genuanceerd hout. Redelijk goed op de mid-palate en hetzelfde geldt voor de breedte en diepte van de wijn. Het is geen zware wijn, maar een elegante en subtiele wijn. De afdronk is goed tot breed.

Je merkt aan alles dat Les Ailes Pourpres 2013 een wijn is waar aandacht aan geschonken is. Selectie van de rijpste druiven en voldoende zwaarte om de houtopvoeding op te vangen, maken dit een smakelijke en elegante wijn die, volgens mij, veel vriendjes gaat maken.

Les Ailes Pourpres 2013 krijgt een totaal van 15,8 punten

Nu heerlijk te drinken en houdbaar voor een paar jaar.

#wijn #zwartswijnen #lemongrass #Loire #CabernetFranc #Touraine #Terravitis #proefrecensie #wine #Tastingnote