LePlan-Vermeersch GT-C 2017; een FRUITBOM van de allerhoogste kwaliteit

LePlan-Vermeersch GT-C 2017; een FRUITBOM van de allerhoogste kwaliteitSinds jaren proef ik de Carignan GT wijn van LEPLAN-VERMEERSCH en elke keer ben ik onder de indruk.

Ook van dit jaar (wijnjaar 2017) weten Ann en Dirk een fantastische GT-C neer te zetten.

De kracht en intensiteit van deze wijn kunnen makkelijk de 12 maanden aan houtopvoeding (Frans en Amerikaans eikenhout) aan. 14,5% aan alcohol hebben de rijpe Carignandruiven uit de Rhone opgebracht.

We maken het nog meer bijzonder: de wijn is ook BIO en VEGAN gemaakt en wist u dat LePlan-Vermeersch zoveel zonnepanelen op hun dak hebben liggen dat zij zelfvoorzienend zijn? Goed bezig die familie Vermeersch!

LePlan-Vermeersch GT-C 2017 is te koop bij LEPLAN-VERMEERSCH of bij één van de verkooppunten die u HIER kunt vinden voor de prijs van € 15,75.

Genoeg geouwehoerd… we gaan proeven!

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GT-C 2017

De kleur van deze LePlan-Vermeersch GT-C 2017 is intens, diep donker paars over de gehele tong dat tot diep in de rand doorgaat. De diepte is zeer diep donker. Jeugdig, intens, diep, en donker. Topkleur. (3,0)
De neus van deze Carignanwijn uit de Rhone is diep en laat een basis zien van donker bramenfruit dat doordrenkt is met donker chocolade, vanille (houttonen) en bijgestaan worden door diverse kruiden, zoals tijm en laurier. Lichtjes alcoholisch. Wat zwarte peper. Neus komt redelijk los. (4,1)
Op de tong laat LePlan-Vermeersch GT-C 2017 direct zien dat er niet valt te spotten met deze krachtige Rhonewijn. Ondanks de kracht, de diepte en intensiteit komt het toch fluwelig en zacht over. Het donkere rijpe fruit (zwarte bramen en zwarte kersen) is mooi omgeven door donker chocolade, tijm, laurier en wat natte bosgronden. Mooi in evenwicht met matige tannine (lichtjes droog) en zachte zuren. Mooie balans en het hoge alcohol is wel waarneembaar, maar niet storend. Geeft natuurlijk ook weer meer body aan de wijn. Breed in diepte, breedte en op de mid-palate. Een mooie ronde, chocolade (donker) verleidelijke talmende afdronk. (7,8)

Ik weet het… Het begint eentonig te worden, maar ik kan er niets aan doen! Wederom weten Ann en Dirk van deze LePlan-gouden medaille voor wijnVermeersch GT-C 2017 een fantastische (fruitbom)wijn te maken en dat doen ze op hun eigen manier. Selectie is streng en de kwantiteit is laag (weinig opbrengst per hectare 25hl/ha) en die zorgen er voor dat dit gecombineerd met de speciale spreuken die zij moeten hanteren (het zijn niet voor niets wijntovenaars!) elk jaar een fantastisch product op de planken komt. Dus als u op zoek bent naar een wijn die u altijd zal bijblijven… (2,5)

LePlan-Vermeersch GT-C 2017 verdient van mij een mooie aantal punten van 17,4 punten.

Prijs/kwaliteit : een GOUDEN medaille

Nu gewoon te drinken, maar wel een aantal uren van tevoren karafferen en daarna wat koelen om het beste resultaat te krijgen.

Houdbaar zeker een paar jaar, maar volgend jaar kan je alweer de volgende jaargang kopen, dus waarom opslaan…!?

#wijn #Leplan #Vermeersch #race #proefrecensie #wijngekken #GT-C #Carignan #Rhone #

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!