La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017, AC Touraine, Loire, Frankrijk

La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017, AC Touraine, Loire, FrankrijkEigenlijk zijn de wijnen, die de wijnimporteur zelf direct en rechtstreeks importeert van de wijnboer, de beste wijnen die je kan kopen! De La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017 komt van zo’n importeur.

De wijnverkoper, in dit geval ZWARTSWIJNEN.NL, weet wat zijn klanten willen hebben en zo kan hij precies kopen wat zijn klanten willen door bij de wijnboeren zelf te proeven en te proeven en te proeven… Net zolang dat hij tevreden is met het product, want natuurlijk moet het ook nog eens biologisch zijn en in dit geval voldoet de wijn ook aan Terra Vitis (KLIK HIER om te weten wat dat allemaal betekent).

Even wat over de wijn zelf: La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017 heeft een maceratie in de pers voor 12 uur ondergaan, om alle extracten en aroma’s te extraheren, en dat gevolgd door persing en een fermentatie op 15 graden C. Het alcoholpercentage is uiteindelijk uitgekomen op 13%.

La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017 is te koop bij Zwarts wijnen voor de prijs van € 10,90. De homepage is https://www.zwartswijnen.nl. Je kunt de wijnen ook proeven (en kopen met 10% korting) in het restaurant Lemongrass (https://lemongrass.nu) in Oosterbeek. De wijn is eigen import, is biologisch gemaakt en komt rechtstreeks vanaf de wijnboer. Op deze manier kun je scherpe prijzen neerzetten voor kwaliteitswijnen en dit zijn wijnen die je elders niet kunt kopen in Nederland..

Laat de wijn spreken!

La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017

La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017 heeft een wat bleke lichtgele/ witgouden kleur. Onderin licht kleine belletjes. Mooie witgouden fonkeling in de rand. Leuke kleur.
In de neus laat La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017 duidelijk Sauvignon Blanc-fruit zien: buxus met wat vers gemaaide grastonen. Ook wat exotisch fruit. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong laat deze biologische La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017 ook het typerende buxusfruit zien en is in het begin ligt prikkelend, dat later overigens verdwijnt. Wat mineralig en met wat exotisch fruit dat een lichte hang heeft naar een amandelbittertje. De zuren zijn fris genoeg, maar ook wel redelijk zacht en daardoor vriendelijk. Redelijk op de mid-palate, diepte en breedte. De afdronk is vriendelijk, goed en laat ook het lichte amandelbittertje verder klinken.

La Java des Grandes Espérances Sauvignon Blanc 2017 is een plezierige Loirewijn die vriendelijk overkomt. Je moet wel van de Sauvignon Blancdruif houden, maar is dat geen probleem dan weet je ongeveer wat je kan verwachten. Ook nog eens een Terra Vitis-wijn en dat is mooi meegenomen!

Een totaal van 14,0 punten

Nu heerlijk te drinken en houdbaar voor twee seizoenen. Gewoon jong drinken dus.

#wijn #zwartswijnen #lemongrass #Loire #SauvignonBlanc #Touraine #Terravitis #proefrecensie #wine #Tastingnote