La Java des Grandes Espérances Rosé 2017…laat de zomer maar komen!

La Java des Grandes Espérances Rosé 2017…laat de zomer maar komen!La Java des Grandes Espérances Rosé 2017 van Zwartswijnen.nl laat je hunkeren naar de lente en de zomer, want de vrolijkheid spat er van af.

En vrolijkheid kunnen we wel gebruiken deze zomer, want het wordt er allemaal niet vrolijker op in de wereld.

100% Cabernet Franc uit de Touraine en dat ligt in het Loiregebeid.

Natuurlijk biologisch, want Zwartswijnen.nl verkoopt gewoonweg niets anders! Die zijn toch goed bezig daar!

Deze La Java des Grandes Espérances Rosé 2017 is te koop bij Zwarts wijnen op https://www.zwartswijnen.nl/product/saget-la-perriere-la-java-de-grandes-esperances-rose/. Je kunt de wijnen ook proeven (en kopen met 10% korting) in het restaurant Lemongrass (https://lemongrass.nu) in Oosterbeek. De wijn is eigen import en komt rechtstreeks vanaf de wijnboer. Op deze manier kun je scherpe prijzen neerzetten voor kwaliteitswijnen. De prijs van deze biologische roséwijn is € 10,90.

Laat de wijn spreken!

La Java des Grandes Espérances Rosé 2017

La Java des Grandes Espérances Rosé 2017 heeft best wat kleur. Mooi oranje/roze over de tong met in de rand een mooie dieproze fonkeling. Kraakhelder en loepzuiver. Mooie kleur. (2,8)
In de neus laat La Java des Grandes Espérances Rosé 2017 lekker rijp fruit zien; een speeltuin van frambozenfruit, aardbeitjes en rode bessenfruit en alles zeer rijp. De neus komt redelijk los. (3,5)
Op de tong komt ook dat rijpe fruit je tegemoet, maar het heeft ook wat mineraligs in zich. Rijp framboos en kleine rode besjes. Rond. De zuren van deze La Java des Grandes Espérances Rosé 2017 houden zich wat op de achtergrond, maar zijn wel aanwezig. Redelijk op de mid-palate, maar wat zuinig in body en diepte. De afdronk is smakelijk en sappig en is wel goed. (5,8)

La Java des Grandes Espérances Rosé 2017, die eigenlijk La Java des Grandes Espérances Cabernet Franc 2017 heet (maar dat vind ik niet zo duidelijk) laat een prima indruk achter. Rijp fruit die je doet verlangen naar het voorjaar en de zomer. Prima in verhouding, doch in de body en diepte is het wat zuinig. Maar dat mag de zomerpret niet drukken, want roséwijnen moeten vrolijk zijn en aan die verwachtingen voldoet deze La Java des Grandes Espérances Rosé 2017. (2,1)

La Java des Grandes Espérances Rosé 2017 krijgt een totaal van 14,2 punten

Nu heerlijk van te genieten (altijd koelen) en houdbaar….ach, gewoon opdrinken.

#wijn #wijngekken #zwartswijnen #biologisch #CabernetFranc #Loire #Touraine #proefrecensie #wine #tastingnote #fruit #sappig #framboos #aardbei #besjes

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!