Hema Organic Red Wine, La Mancha, Spanje

Hema huiswijn organic Uit de reeks huiswijnen van de HEMA proeven we nu een biologisch geproduceerde rode wijn uit Spanje. De Hema Organic Red Wine staat al open.

De biologisch geteelde Tempranillo druiven voor deze rode huiswijn zijn afkomstig uit wijngaarden in het immense wijngebied van La Mancha. De wijn heeft 12 procent alcohol en de fles kan simpel worden geopend door middel van een schroefdop.

U kunt deze biologische huiswijn vinden in de schappen van de HEMA voor de prijs van € 3,50. Online bestellen kan natuurlijk ook, klik HIER.

De HEMA heeft meer huiswijnen in diverse kleuren en met diverse wijndruiven. Neus eens rond op onze website of gebruik de zoekfunctie linksboven om meer HEMA wijnen te vinden.

Laten we eerst even gaan proeven…

Hema huiswijn organic

Hema Organic Red Wine

Een heldere en redelijk dieprode kleur heeft de Hema Organic Red Wine. Kleurintensiteit van 3,5 uit 5 voor rode wijn. In de rand is wat purper te zien en loopt het bleek uit.
Wat weinig neus, ook na wat walsen. Rode bessen. Licht gestoofd fruit en het komt wat zwoel over. Paprika, groente/kool en tijm. Ook wat aardse geuren.
In de mond vallen gelijk de tamelijk hoge zuren op. Iets stroef op de tong is de Hema Organic Red Wine wel en ook wat uitdrogend in de mond. Een bittertje, iets tabak, rubber en koffie. Wat onrijp bessenfruit. Beetje vlak en kort in het smaakpalet. De afdronk geeft wat warmte.

Deze Hema Organic Red Wine – de huiswijn van de Hema – heeft wel wat bite door de aanwezige tannines. Ik vind ‘m verder weinig opwindend en de wijn komt wat onrijp over. Maar ja, wat wil je: een biologische wijn voor drie en een halve euro. Dan kan en mag je geen wonderen verwachten.

Score voor de Hema Organic Red Wine is 10,8 punten.

Hema Organic Red Wine, huiswijn van de Hema uit Spanje
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #hema #lamancha #tempranillo #biologischewijn #huiswijn