Georg Julius Sauvignon Blanc 2018; gewoon een lekker ding !

Georg Julius Sauvignon Blanc 2018; gewoon een lekker ding !Georg Julius Sauvignon Blanc 2018 uit de Rheinhessen (Duitsland) is echt een groene wijn: biologisch en vegan… wat wil je nog meer…???

Weingut Julius in de regio Rheinhessen heeft drie simpele basisprincipes : organische en milieuvriendelijke wijnbouw, zorgvuldige vinificatie én met als resultaat Duitse wijnen maken met een sterk karakter. Alles in harmonie met de natuur dus om zo min mogelijk schade toe te brengen aan jouw groene omgeving.

Weingut Julius heeft 19 ha aan wijngaarden in bezit en 60% van die wijngaarden is beplant met wijnstokken voor de witte wijn, zoals de Riesling, Sauvignon Blanc, Silvaner en Pinot Gris.

Verkrijgbaar bij de WIJNBEURS (klik op bovenstaande banner) voor een bedrag van € 10,99 (en als u mazzel hebt is het in de aanbieding voor
€ 9,49).

Georg Julius Sauvignon Blanc 2018 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en we gaan proeven.

Laat de wijn spreken!

Georg Julius Sauvignon Blanc 2018

De kleur van deze Georg Julius Sauvignon Blanc 2018 is bleek geel/wit goud over de tong met een mooie witgouden rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus komt deze Duitse Sauvignon Blanc wijn fruitig over. Exotisch fruit in de vorm van citrus-, ananas- en grapefruit. Ook wat spicy (witte peper). Clean en down to earth. De neus komt redelijk goed los. (3,7)
Op de tong is Georg Julius Sauvignon Blanc 2018 heerlijk fris en ook hier voert het exotische fruit (grapefruit, ananas en citrus) de boventoon met een ondertoon van een spicy touch. Volledig droog, maar wel met een krachtige smaak. Redelijk goed op de mid-palate en ook in de breedte en diepte is het redelijk tot redelijk goed. Smakelijk en wat sappig. De zuren zijn aanwezig, doch niet storend. In de goede fruitige afdronk wordt het pepertje doorgetrokken die de wijn een spicy afdronk geeft. (6,3)

Georg Julius Sauvignon Blanc 2018 is vooral een biologische en organic (vegan) wijn uit een fantastisch wijnjaar. En dat proef je, want de wijn is lekker smakelijk en sappig en geeft je voldoende fruit en is in balans door de aanwezige zuren. Gewoon een lekker ding! (2,2)

Georg Julius Sauvignon Blanc 2018 krijgt van mij 14,8 punten.

Deze zomer gewoon lekker drinken.

#wijn #wijnbeurs #Julius #Rheinhessen #Bio #biologisch #vegan #organic #proefrecensie #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!