Fara 2017; geen standaard d’Abruzzo

Fara 2017; geen standaard d’Abruzzo van Storms.nlFara 2017 is geen standaard d’Abruzzo en wordt verkocht door de wijnspecialist Alex Storms.

Montepulciano d’Abruzzowijnen zijn meestal wel leuke wijnen maar behoren niet echt tot de TOPwijnen van Italië. Althans, dat dacht ik eigenlijk en mijn ervaringen met deze rode Italiaanse wijn bevestigden dat ook.

Na het proeven van deze Fara 2017 moet ik mijn mening herzien….

Wijnhuis Fabulas 7 Vini Da 7 Novelle heeft deze Fara 2017 biologisch opgevoed en heeft 13,5% aan alcohol weten te persen uit de Abruzzo-druifjes.

Zoals gezegd te koop bij WIJNKOPERIJ STORMS.NL en de Fara 2017 is HIER TE BESTELLEN bi Storms.nl voor de meest schappelijk prijs van
€ 8,95.

Laat de wijn spreken!

Fara 2017

De kleur van deze Fara 2017 is diepdonkerrood over de gehele tong tot
diep in de rand. De diepte is diepdonker. Intens en dikke topkleur. (3,0)
Een zeer verleidelijke neus van rijp donkerrood fruit waarbij ook
ontbijtkoek waar te nemen is. Vol rood kersenfruit in confituurvorm.
Superrond en vlezig. De neus komt goed los. (3,9)
Op de tong komen ook de fruittonen van de neus terug. Lichtjes droog en stroef (tannine), maar heerlijk rond, vlezig en vol. Volle rijpe ronde rode kersen met wat pruim en ontbijtkoek. Wat kruidig. Goed op de mid-palate, breedte en in de diepte. De afdronk is breed sappig en smakelijk. (6,6)

Fara 2017 is een sappige, volle, vlezige rode wijn die niet als een standaard d’Abruzzo door het leven gaat. Nee, dit is toch wel een ander niveau, waarbij selectie en aandacht zeker een rol spelen. Vergeet de supermarktenwijnen en ga naar de specialist, want alleen daar zal u uw wijnkennis kunnen vergroten… (2,4)

Fara 2017 verdient van mij een totaal aantal van 15,9 punten

en verdient tevens een mooie medaille!

Nu te drinken en zeker houdbaar tot 2022

Heerlijk als eetwijn.

#wijn #storms #wijnkoperijstorms #Italië #Montepulciano #Abruzzo #medaille #

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!