Domaine Pierre André 2006, een TOP Chateauneuf du Pape!

Domaine Pierre André 2006, een TOP Chateauneuf du Pape!Domaine Pierre André 2006 komt uit de eigen kelders en heb ik jaren en jaren geleden gekocht bij één van de beste Rhone wijnverkopers!

Domaine Pierre André 2006 komt uit de Chateauneuf du Pape en dan weet je het al: dit zijn serieuze wijnen en niet goedkoop.

Rhone Value Wines is de verkoper van deze fantastische Pape en natuurlijk is deze wijn (helaas) niet meer te koop bij dit topbedrijf. De 2015 jaargang ligt daar wel in de schappen en heeft een prijskaartje van € 41,75 per fles. Zoals gezegd, serieus geld, maar is de wijn dat geld waard….?

In ieder geval staat de 2015 nu niet op de proeftafel, maar de jaargang 2006. 2006 is een prima wijnjaargang in de Chateauneuf du Pape.

Domaine Pierre André 2006 heeft een alcoholpercentage van 14,5% en is zowel biologisch als biodynamisch.

Laat de wijn spreken!

Domaine Pierre André 2006

De kleur van deze Domaine Pierre André 2006 is vol en mooi egaal over de gehele tong. Vol donkerrood met enige ontwikkeling in het uiterste van de rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur.
In de neus laat Domaine Pierre André 2006 direct zien dat hier niet mee te sollen is. Vol en breed donkerrood fruit vult elk hoekje van je neusgrot met donker chocolade. Drop met salmiak en vanille dat duidt op houtopvoeding. Ook wat nat boshout. De tertiaire facetten voeren de boventoon. De neus komt mooi los.
Domaine Pierre André 2006 laat op de tong zien dat ze ook hier de baas is. Direct van het eerste begin breed en diep en met kracht. Gespierd, maar wel elegant gespierd, want zalvend is zij ook op de tong. Lichtjes droog en plakkerig (gewoon nog tannine) en wat ijzerig. Confiture. Duidelijke houtopvoeding (drop, vanille, donker chocolade en puur eikenhout) overschaduwen de fruittonen (donkerrood fruit van bramen, pruimen en zwarte bessen) maar dat is niet zo vreemd gelet op de ouderdom van deze wijn. Licht alcohol. Zachte zuren. Zeer breed op de mid-palate alsmede zeer breed in de body, diepte en breedte. Een zeer brede tot talmende lichtjes droge, zware en krachtige met tertiaire facetten doorspekte afdronk.

Domaine Pierre André 2006 is een Pape van hoog niveau die mooi zilveren medaille van wijngekken.nlontwikkeld is en nu bijna volledig tot volle bloei is gekomen. Een Chateauneuf du Pape drink je jong als je van jonge volle superfruitige wijnen houdt; daarna moet je gewoon tien jaar wachten en dan…. Ja, dan krijg je dit voorgeschoteld. Een dijk van een wijn die elk gevecht met elk stuk rood vlees aankan en complementeert.

Domaine Pierre André 2006 verdient een hoge score en krijgt van mij 17,9 punten.

en verdient een mooie ZILVEREN medaille.

Nu goed te drinken, maar kan nog jaren en jaren opgeslagen worden. De vraag is of u zoveel geduld hebt…

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

#wijn #Rhone #Value #wines #RhoneValueWines #proefrecensie #wine #tastingnote #medaille #CdP #Chateauneuf #du #Pape