Domaine de Mon Père Rouge 2016, AOP Costières de Nimes, Rhone, Frankrijk

Domaine de Mon Père Rouge 2016, AOP Costières de Nimes, Rhone, FrankrijkBiologisch is hét wijnwoord van 2019 en ook deze Domaine de Mon Père Rouge 2016 uit het Rhonegebied is biologisch gemaakt.

Je ziet het overal: veel wijnproducenten stappen af van de chemische bestrijdingsmiddelen en worden biologisch. Waarom? Omdat de consument dat wil en zo zie je dat veel wijninkopers, zoals de Wijnbeurs, steeds meer hun voorkeur uitspreken voor wijnen die biologisch zijn gemaakt.

Dat is op zich een goede zaak, maar dan moet de kwaliteit van de wijn er niet onder lijden. De prijzen zullen wellicht wat hoger worden, maar heeft u nu wat over voor de natuur of niet…?

In 2018 won deze Franse rode wijn de ‘The Berliner Wine Trophy Gold Medal’ vanwege de bijzondere kwaliteit biologische wijn en het uitzonderlijke terroir waarin de wijnstokken groeien.

Domaine de Mon Père Rouge 2016 is een blend van een tweetal bekende druivenrassen t.w. 67% Syrah 33% Grenache en heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Verkrijgbaar bij de WIJNBEURS en NU IN DE AANBIEDING voor € 7,49 (anders € 9,49) en dus kunt u NU uw slag slaan!!! (KLIK op de banner boven het artikel).

Laat de wijn spreken!

Domaine de Mon Père Rouge 2016

De kleur van deze Domaine de Mon Père Rouge 2016 ziet er best goed uit. Vol egaal donkerrood over de gehele tong en gaat redelijk ver tot in de rand. De diepte is diepdonker. Jonge vitale kleur.
In de neus echt Rhonefruit in de vorm van donkerrood fruit (bessen en bramen) en wat nat kreupelhout. Zacht. Neus komt redelijk los.
Op de tong komt de eerste indruk van deze ‘Cru’ van de Rhone over als zeer rond en soepel. Heel smoothy waarbij donker fruit (donkerrode bessen, bramen) en ook wat rood fruit. Lichtjes droog en licht plakkerig (tannine). Wat droppig. Licht kruidig. Redelijk op de mid-palate, diepte en breedte. Een zachte, licht droge, wat droppige goede afdronk.

Domaine de Mon Père Rouge 2016 is een prima Rhonewijn die geeft waar u om vraagt: een prima Rhonewijn! Soepel en smoothy, maar ook wel body en structuur en ook kan u deze Domaine de Mon Père Rouge 2016 een paar jaar in de opslag houden. Geen zware wijn, maar wel een wijn die een groot publiek zal bekoren. 

Domaine de Mon Père Rouge 2016 krijgt een totaal van 14,4 punten

en is nu al heerlijk te drinken, maar gelet op de tannines in de wijn kan u het ook nog wel een aantal jaren in de opslag houden.

#wijn #wijnbeurs #Rhone #proefrecensie #wine #tastingnote #DomainedeMonPère #syrah #Grenache