Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017; een echte terroirwijn!

Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017 van de Wijnbeurs is een echte terroirwijn!Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017 van de Wijnbeurs is nog een jonge wijn, maar hij laat duidelijk zijn roots zien.

En die biologische roots liggen in de Vacqueyras, oftewel de Rhonewijnstreek.

Zeg je Rhone dan zeg je tegelijkertijd : Syrah, Grenache en de Mourvèdredruiven. Die doen het daar uitstekend en deze krachtige Rhone laat zien dat ze ook weten hoe om te gaan met deze pikzwarte rijpe intense druivenrassen.

De blend heeft een alcoholpercentage opgebracht van maar liefst 14,5% en de druifjes zijn ook nog eens biologisch geteeld.

Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017 is verkrijgbaar bij de WIJNBEURS voor de prijs van € 18,95. (HIER TE BESTELLEN bij de Wijnbeurs)

Ik weet het, best aan de prijs, maar eerlijk gezegd krijgt u daar zeker wat voor terug!

Laat de wijn spreken.

Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017

De kleur van deze Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017 is vol diepdonker rood tot paarsig over de tong en overgaand in donkerrood in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Jeugdige en krachtige kleur. (2,8)
In de neus laat Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017 precies zijn roots zien: rijp en donkerrood fruit van bramen en zwarte kersenfruit met kruiden en nat kreupelhout dat zo illustratief is voor de jonge Rhonewijnen. Wat droppig. De neus komt goed los. (4,2)
Op de tong is Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017 licht drogend van de tannine en komen de fruittonen uit de neus terug. Donker rood fruit van bramen en zwarte kersen. Zacht en krachtig. Wat tijm en ook hier wat nat kreupelhout en wat droppig. Ook wat boers. Lichtjes alcohol. Goed op de mid-palate en met de breedte en diepte is het prima gesteld. De afdronk is breed dragend en smakelijk. (7,0)

Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017 is een prima Vacqueyraswijn van een hoog niveau. De wijn is perfect in balans, heeft ruim voldoende fruit, tannine en andere facetten die er voor zorgdragen dat je van deze wijn intens kan genieten. Een typische mooie jonge Rhonewijn. Zacht, maar krachtig en deze wijn kan makkelijk een flink stuk vlees aan! Kom maar op! (2,4)

Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017 verdient een mooie aantal punten van 16,4 punten.

De wijn is nu op dronk (wel even van tevoren openen, wat lucht geven en licht koelen) en zeker 5 a 6 jaar houdbaar.

#wijn #wijnbeurs #Vacqueyras #Rhone #biologisch #proefrecensie #wijngekken #wine #tastingnote

Domaine de Cascavel ‘Sables & Argiles’ 2017

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!