Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015; kwaliteit voor groot publiek

Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015; kwaliteit voor groot publiek van Storms.nlDama de Torro Bemeja Garnacha 2015 uit Spanje zal het goed doen bij het grote publiek!

Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015 komt uit de wijnstreek Extremadura en deze wijnstreek ligt aan de grens met Portugal op de hoogte van Lissabon. Vrij zuidelijk dus en hoe zuidelijker, hoe warmer…

WIJNKOPERIJ STORMS.NL heeft een neusje voor speciale wijnen en koopt deze biologische wijnen allemaal rechtstreeks in bij de wijnboer himself! Ook deze rode Spaanse wijn die met een alcoholpercentage van maar liefst 14,5% en 5 maanden houtlagering op Frans eiken, is een rechtstreekse koop en, na het geproefd te hebben, een zeer KOOPWAARDIGE wijn!

TE KOOP bij STORMS.NL (Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015 is HIER te koop bij Storms.nl) voor de prijs van € 8,49.

Laat de wijn spreken!

Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015

De kleur van deze Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015 ziet er prima uit: vol diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Lichtjes ontwikkeling in het uiterste van de rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle en rijke kleur. (2,9)
In de neus rijp en vol fruit met wat aardse tonen. Framboos en bramenfruit met wat laurier en lichtjes witte peper. De neus komt redelijk los. (3,6)
Op de tong laat Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015 ook zien dat het voor kwaliteit gaat en niet voor de volumes. Selectie en aandacht laten een vol rijpe smaak zien van donkerrood en rood fruit (bramen en framboos). Wel wat tanninedroog en ook hier aardse tonen van de terroir. Mooi rond en wat laurier/houttonen (wat chocola). Silky en sappig. Zachte lichte zuren. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is sappig en goed. (6,4)

Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015 is een prima wijn die een groot publiek zal aanspreken. Selectie en ouderdom van de druivenstokken brengen met zich mee dat de druiven op het moment van pluk rijp, vol en intens zijn. De houtopvoeding heeft een toegevoegde waarde en daardoor is de wijn zachter en voller geworden. 14,5% aan alcohol is bijna niet waarneembaar en dat is al een knappe prestatie! En voor de prijs hoeft u het ook niet te laten, want die is ook aangenaam! (2,3)

Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015 behaalt een mooi aantal punten van 15,2 punten.

Prijs/kwaliteit = bronzen medaille

Nu te drinken en wel een aantal jaren houdbaar.

Dama de Torro Bemeja Garnacha 2015

#wijn #storms #proefrecensie #medaille #Spanje #wine #tastingnote #wijngekken

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!