Cono Sur Organic, Cabernet Sauvignon/Carmenere/Syrah 2017, Chili

Cono Sur Organic RedEen biologisch geproduceerde rode blend van het bekende Chileense wijnhuis Cono Sur. De Cono Sur Organic is een prima wijn die “gewoon” te vinden is in de supermarkt.

Grootgrutter AH heeft sinds 1 mei 2017 verschillende wijnen van Cono Sur in het assortiment. U kunt HIER lezen welke dat allemaal zijn. En dat is een goede zet geweest, vind ik persoonlijk. De wijnen van Cono Sur hebben vaak een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

Cono Sur is opgericht in 1993. Het bedrijf heeft een uitgebreide assortiment aan wijnen: van wijnen voor alledag (bijvoorbeeld de bekende Bicicleta serie) tot aan de icoonwijnen Silencio en Occio.

Uit de serie Organic proef ik de rode blend van Cabernet Sauvignon (49 procent), Carmenere (26 procent) en Syrah (25 procent). Tijdens de vinificatie heeft 70 procent van deze rode Organic een houtrijping meegekregen voor de periode van 11 maanden in Frans eiken vaten.
Een fles van deze rode Organic kost u € 7,99. En daar krijgt u veel wijn voor terug…

Cono Sur Organic

Cono Sur Organic – Cabernet Sauvignon/Carmenere/Syrah 2017

Een diepe, donkerrode kleur. De kleur heeft een intensiteit van 4 uit 5 voor rode wijn. In de rand loopt het purperrood uit.
De neus opent zich redelijk in het glas. Zwarte kersen, honingdrop en iets vanille. Wat aardse geuren die doen denken aan een bos in de herfst.
Licht stroef bij de eerste binnenkomst. Sappig en rond in de mond. Dik, donker fruit zoals zwarte bessen, kersen en moerbei. Daarnaast smaken van drop, zoethout en salmiak. Milde, frisse zuren en een tikje uitdrogend. Bittere chocolade, teer en een pepertje. Iets vurig. Best breed in het smaakpalet. Licht robuust en medium vol van body.

Wederom een fijne wijn van Cono Sur. Wijnen van dit bedrijf stellen eigenlijk zelden teleur en deze rode Organic mag er absoluut wezen. Een redelijk volle, beetje zwoele wijn met veel zwart fruit. Een aanrader!

Score: 14,7 punten.

Geschat bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.
Cono Sur Organic
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #ah #conosur #lfe #organic