Cono Sur Chardonnay 2018; de gevallen Prins…?

Cono Sur Chardonnay 2018; de gevallen prins…?
Als u regelmatig de proefrecensies bij Wijngekken.nl volgt dan weet u dat wij diverse wijnen van het Chileense wijnbedrijf Cono Sur hebben geproefd. Is de Prins gevallen…?

De wijnen van Cono Sur hebben wij beoordeeld als zeker niet onverdienstelijk. Sterker nog: de wijnen van Cono Sur kunnen wij zeker aanraden!

Maar vormen er nu scheurtjes in hun onberispelijke kwaliteitsnormen…?

Deze Cono Sur Chardonnay 2018 komt van de Albert Heijn af en is daar gekocht voor een prijs van € 7,99. Oké, de prijs zegt niks, maar het is natuurlijk niet helemaal voor niks!

Een ‘organic wine’  en dat is toch wel de trend tegenwoordig. Goed bezig zijn met het milieu. De vraag is echter of ze allemaal wel goed bezig zijn in die verre landen, want wie heeft daar precies zicht op…?

Mij is achteraf verteld dat deze Chardonnay van Cono Sur regelmatig in de aanbieding is en dan verkocht wordt als 2=1 en dat werpt toch een heel andere kijk op deze wijn.  Verklaart ook wel weer wat, want is Cono Sur ten prooi gevallen aan de groothandels….? Is de Prins van zijn voetstuk gevallen…?

Cono Sur Chardonnay 2018 heeft een alcoholpercentage van 13% en laat de wijn spreken…

Cono Sur Chardonnay 2018

De kleur van deze Cono Sur Chardonnay 2018 is bleekgeel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Leuke kleur. (2,7)In de neus is het wat vlak. Wat perzikfruit, dat wel wat magertjes overkomt. Rond. De neus komt maar matig los. (3,0)Op de tong is Cono Sur Chardonnay 2018 mooi rond en vriendelijk fruitig. Perzikfruit dat mooi rond en lichtjes vettig is, maar wel wat aan body en kracht mist. Het is allemaal wat magertjes. De zuren zijn zacht, maar maken het niet direct een mooie frisse wijn van.  Matig op de mid-palate, breedte en diepte en met een redelijk goede afdronk. (5,3)

Cono Sur Chardonnay 2018 valt mij aan de ene kant wat tegen en aan de andere kant is het wel een leuke wijn. Misschien lag mijn verwachtingsniveau wat hoger dan de wijn laat zien. Ook qua prijs! Mijn ervaringen met organische wijnen is toch iets van: het is net allemaal wat minder… Vooral in neus en in de body, breedte en diepte laten deze wijnen het wat afweten. Aan de andere kant zijn ze wel weer goed bezig en dus is het beetje een interne strijd. Aan u de keuze… (2,0)

Cono Sur Chardonnay 2018 krijgt van mij een totaal van 13,0 punten

Nu drinken en houdbaar voor een jaar of twee.

#wijn #conosur #proefrecensie #albertheijn #AH #wine #tastingnote #chardonnay

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!