Clos de Nouys 2018; een aanwinst voor uw wijnkeldertje…

Clos de Nouys 2018; een aanwinst voor uw wijnkeldertje… Van de wijnbeurs

Clos de Nouys 2018 is een witte Franse wijn uit de Vouvray en dat ligt in het Loiregebied.

Clos de Nouys wordt gezien als één van de beste producenten van Chenin Blanc uit de Loire. Het domein omvat 10 hectare aangeplant met 35 jaar oude Chenin Blanc stokken in de appellatie Vouvray langs de oevers van de Loire. Clos de Nouys is één van de oudste domeinen van de appellatie: de wijnen werden geschonken op de transatlantische veerdienst SS Normandië in 1936, hun wijngaarden werden op kaarten uit 1907 al gerekend tot de beste locaties voor wijnbouw. (Wijnbeurs)

Clos de Nouys heeft dus wel ervaring hoe je wijn moet maken en de ouderdom van de druivenstokken brengt met zich mee dat de kwantiteit afneemt en de kwaliteit toeneemt.

Clos de Nouys 2018 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en is verkrijgbaar bij De WIJNBEURS voor de prijs van € 12,99. HIER kunt u Clos de Nouys 2018 bestellen.

Laat de wijn spreken!

Clos de Nouys 2018

De kleur van deze Clos de Nouys 2018 is lichtgeel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. De wijn is kraakhelder en loepzuiver. Leuke kleur. (2,7)
In de neus is Clos de Nouys 2018 zacht en vriendelijk. Zacht citrusfruit en rode appel zijn waar te nemen uit deze wat verlegen neus. (3,5)
Op de tong laat Clos de Nouys 2018 een heerlijke frisheid zien gestoeld op vele fruitindrukken en met een goede basis. Citrusfruit, rode appel en rijpheid (komt zelfs ietsjes zoetig over) die ook zacht en vriendelijk overkomen geven met speels gemak de frisse zuren partij. Een mooie balans in deze. Ook de basis en structuur is voldoende aanwezig; redelijk goed op de mid-palate en hetzelfde geldt voor de diepte en body. De afdronk is zacht, vol en breed. (6,8)

In de Loire is de Chenin Blancdruif heer en meesteres. Dit ietsjes hoger gelegen groter wijngebied geeft de Chenin Blancdruif zijn frisheid en zijn rijpe fruittonen. Clos de Nouys 2018 komt bij mij over als een mooie Loirewijn die ik graag in mijn wijnkeldertje heb liggen! (2,3)

Clos de Nouys 2018 verdient van mij een totaal van 15,3 punten.

Drinken kunt u het nu en zeker voor de komende twee jaar heerlijk te nuttigen.

#wijn #wijnbeurs #wijngekken #Loire #proefrecensie #Chenin #Blanc

Clos de Nouys 2018

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *