Chateau Rougier 2015; waar Klein Bordeaux groot in kan zijn.


Chateau Rougier 2015 is een klein Bordeaux-estate dat zijn eigen koers volgt.

Biologisch en dat spreekt niet alleen de wijnliefhebbers steeds meer aan, maar ook de wijnimporteur. In dit geval Wijnkoperij Storms.

De wijnliefhebber is best afhankelijk van hetgeen de wijnimporteur weet te vinden op zijn zoektochten en weet te importeren, want niet alle wijnen van de wereld worden in Nederland geïmporteerd.

Bordeaux is een oude vaste waarde in de wijnwereld en de mooiste wijnen komen daar vandaan. Je moet echter ook financieel onafhankelijk zijn om die mooiste wijnen te kunnen kopen en daarom is het belangrijk dat er nog wijnen te koop zijn die a. een hele mooie kwaliteit hebben en b. leuk geprijsd zijn.

De Bordeauxstreek heeft zo zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen die niet zomaar te dupliceren zijn! Bordeaux smaakt naar Bordeaux!

Dat gezegd hebbende gaan we over tot het proeven van deze Chateau Rougier 2015, een Bordeauxwijn met een alcoholpercentage van 13,5% en met een gouden medaille op zak van Gilbert & Gaillard 2017.

Chateau Rougier 2015 is te koop voor een bedrag van € 8,49 bij STORMS.NL.

Laat de wijn spreken!

Chateau Rougier 2015

zilveren medaille van wijngekken.nl

De kleur van deze Bordeaux is zeer vol en diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zeer diepdonker. Topkleur! (3,0)
De neus van deze rode wijn is zwoel en mollig. Zwarte bessen en zwarte kersenfruit. Puur en terroirwaardig. Wat houtindrukken die nog ruw overkomen. Wel rond en breed. de neus komt goed los. (3,9)
Op de tong is Rougier 2015 smakelijk en sappig, met dien verstande dat het nog erg jong is, wat streng en tanninerijk. Wat droog en licht ijzerig. Puur fruit van zwarte bessen en zwarte kersen. Rijp. Intens en jong. Wat groente. Omgeven van houtindrukken die wat onbehandeld en ruw overkomen. De mid-palate is goed, de diepte is redelijk goed en de breedte is goed. De afdronk is wat droog, smakelijk en goed tot breed. (6,4)

Chateau Rougier 2015 is een echte jonge Bordeauxwijn uit een zeer mooi wijnjaar en laat zien waar een ‘gewone’ Bordeauxwijn tot staat toe in is. Selectie en aandacht door de wijnproducent, maar eigenlijk nog meer door de wijnimporteur! Hij/zij moet dit soort wijnen weten te vinden en dat is best een flinke opgave! En heb je ze gevonden dan moet je ze koesteren… Nog wat polijsten en ontwikkelen. (2,5)

Chateau Rougier 2015 verdient van mij een totaal van 15,8 punten

Prijs / kwaliteit : ZILVEREN MEDAILLE

Drinken kan nu, maar beter is een aantal flesjes inslaan en elk jaar proeven…

#wijn #proefrecensie #wijn #wijngekken #wine #tastingnote #Medoc #Storms #Rougier

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *